Firefox Lite als uw standaardbrowser instellen

Vanaf 30 juni 2021 ondersteunt Mozilla Firefox Lite niet meer. Deze toepassing kan nog steeds werken op uw apparaat, maar hij ontvangt geen ondersteuning of beveiligingsupdates meer. Bezoek voor meer informatie Einde ondersteuning voor Firefox Lite. Download Firefox Android of Firefox Focus voor een snelle, persoonlijke en veilige surfervaring.

Firefox Lite is beschikbaar in Indonesië, India, de Filipijnen, Thailand, Vietnam en in nog 42 landen.
Om koppelingen standaard in Firefox Lite te openen kunt u het als uw standaardbrowser instellen.

De standaardbrowser wijzigen in Firefox Lite

1. Tik op de menuknop (drie stippen) aan de onderkant van het scherm.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Verschuif de schakelknop Als standaardbrowser instellen om in/uit te schakelen.

FirefoxLiteDefault

Als u geen standaardbrowser heeft ingesteld:

1. Tik op OK, BEGREPEN! om een koppeling te openen.
  2. Tik op Firefox Lite en vervolgens op Altijd.

FirefoxLiteNewDefault

Als u al een standaardbrowser heeft ingesteld:

1. Tik op NAAR INSTELLINGEN om naar de standaardtoepassingen in uw Instellingen te gaan.
  2. Tik op Browser-app om een keuzelijst te openen.
  3. Tik in de lijst op Firefox Lite.

FirefoxLite2StepsDefualt

Oudere versies van Android

Voor Android-versies lager dan 6:

Stap 1: de instellingen van de huidige browser die koppelingen opent wissen

1. Open de app Instellingen en tik op Apps. (Op sommige versies van Android heet deze knop ‘Applicaties’, en mogelijk dient u voor de volgende stap op ‘Applicaties beheren’ te tikken.)
  2. Tik op het tabblad Alles.
  3. Tik op de huidige browser die koppelingen opent. Doorgaans is dit de standaardbrowser met de naam ‘Browser’ of ‘Internet’.
  4. Tik op Standaardinstellingen wissen om te voorkomen dat deze browser koppelingen standaard opent. Als ‘Standaardinstellingen wissen’ grijs wordt weergegeven, hebt u geen andere browser geïnstalleerd, of u hebt een andere browser (zoals Opera) geïnstalleerd en ingesteld als standaardbrowser. Als u een andere browser hebt geïnstalleerd, gaat u terug naar de vorige stap en herhaalt u deze met de standaardbrowser.

Stap 2: Firefox Lite instellen als de standaardbrowser voor het openen van koppelingen

1. Open een koppeling in een Android-applicatie, zoals de E-mail-applicatie.
  2. Tik op Firefox Lite en daarna op Altijd.