Een Firefox-CPU-architectuur kiezen voor Windows OS

In zowel het ESR- als ‘rapid release’-kanaal worden Firefox-builds voor zowel 32- als 64-bits CPU-architecturen aangeboden. Het gebruik van 64-bits builds van Firefox in compatibele omgevingen wordt aanbevolen, hoewel systeembeheerders de CPU-architectuur dienen te kiezen die het beste met hun beperkingen overeenkomt. In elk geval dient migratie van 32-bits Firefox naar 64-bits Firefox te worden uitgevoerd na significante QA-cycli.

Desktopcompatibiliteit

Firefox 32-bits Firefox 64-bits
32-bits OS Ondersteund Niet ondersteund
64-bits OS Ondersteund Ondersteund
Systemen met meer dan 2 GB RAM Ondersteund Ondersteund
Systemen met 2 GB RAM of minder Ondersteund Ondersteund maar niet aanbevolen (slechtere prestaties)

Voordelen en beperkingen van 64-bits Firefox

Firefox 32-bits Firefox 64-bits
Lagere crash-aantallen Nee Ja (we hebben een vermindering van crash-aantallen van 50% tot 60% geobserveerd na migratie van ‘release channel’-gebruikers naar 64-bits Firefox)
Betere beveiliging (ASLR) Nee Ja
Alleen 32-bits extensies Ja Nee (leveranciers kunnen echter 64-bits compatibele extensies hebben)
Gebruikers van Citrix XenApp die bereid zijn 64-bits Firefox te gebruiken: zie 64-bits Firefox crasht met Citrix’ XenApp VM.