Gegevensverzameling over het downloaden van Firefox voor desktops

Als u Firefox vanaf Mozilla’s website downloadt en installeert, bewaren we informatie over hoe u onze downloadpagina hebt bereikt (zoals de verwijzende website of advertentiecampagne). Deze informatie helpt ons de effectiviteit van onze advertentiecampagnes te begrijpen en ze te verbeteren.

Noot: Mozilla volgt u niet op websites van derden om gerichte advertenties te plaatsen.

Waarom hebben jullie deze gegevens nodig?

We willen begrijpen vanaf welke websites nieuwe gebruikers komen en of ze blijven om Firefox te installeren. Deze gegevens helpen ons de effectiviteit van onze advertentiecampagnes te begrijpen. Lees de Firefox-privacyverklaring van Mozilla voor meer informatie.

Bewaren jullie mijn IP-adres of navigatiegeschiedenis?

We bewaren geen IP-adressen of andere persoonlijk identificeerbare gegevens in onze verzamelde telemetriegegevens. Als Firefox gegevens naar ons verstuurt, wordt uw IP-adres tijdelijk verzameld als onderdeel van onze serverlogs.

Hoe verzamelen jullie deze gegevens?

Deze gegevens worden opgeslagen in de versie van Firefox die u downloadt en worden vervolgens beschikbaar gemaakt aan Mozilla via ons telemetriesysteem. We hebben ook een unieke downloadidentificatie ontwikkeld voor als u Firefox downloadt, waarmee we kunnen vastleggen of de download heeft plaatsgevonden, wat ons weer helpt te begrijpen hoeveel installaties afkomstig zijn vanaf websites van derden.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Unieke identificatie?

U kunt hier meer informatie vinden over de unieke identificatie.

Kan ik de identificatie verwijderen voor het downloaden?

De identificatie wordt aangemaakt als u klikt op de koppeling Downloaden. U kunt zich echter afmelden voor verzamelen van telemetrie en de functie Niet volgen inschakelen na de installatie van Firefox. We verwijderen dan alle gegevens voor uw profiel, inclusief items met de unieke identificatie.

U kunt er ook voor kiezen om Firefox te downloaden vanaf onze archiefwebsite, waar bij het downloaden geen unieke identificatie wordt aangemaakt.

Als ik Firefox van de archiefwebsite download, meldt dat mij dan af voor alle telemetrieverzameling?

Het downloaden van Firefox vanaf de archiefwebsite verwijdert alleen de unieke identificatie. Als u zich echter wilt afmelden voor alle gegevens- en telemetrieverzameling, zorg er dan voor dat u zich afmeldt voor verzamelen van telemetrie en de functie Niet volgen inschakelt.