Crashrapportage in Firefox Reality

Noot: de ondersteuning door Mozilla voor Firefox Reality is beëindigd. Lees voor meer info Einde ondersteuning voor Firefox Reality.

Crashrapportage is standaard uitgeschakeld in Firefox Reality, maar u kunt het altijd inschakelen. We bekijken binnenkomende crashrapporten om te kunnen vaststellen wat crashes en fouten veroorzaakt. Het inschakelen van crashrapportage helpt ons Firefox Reality te doorgronden, zodat we het kunnen blijven verbeteren.

Crashrapportage in- of uitschakelen

1. Start Firefox Reality.
  2. Klik op het tandwiel om het menu Settings te openen:
    settings firefox reality
  3. Klik op de schakelaar naast Crash Reporting om dit in te schakelen. De kleur van de schakelaar dient groen te zijn.

Als Firefox Reality crasht, zal het details over de crash naar Mozilla verzenden, zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen.

Welke informatie wordt er naar Mozilla verzonden?

Firefox Reality is gebaseerd op GeckoView, Mozilla’s browser-engine. GeckoView wordt ontwikkeld en gehost door Mozilla, dus externe partijen ontvangen deze informatie niet.

Informatie die in crashrapporten wordt verzonden valt hoofdzakelijk in de volgende basiscategorieën:

Apparaatinformatie

Dit geeft ons informatie over uw apparaat, zoals het besturingssysteem, de fabrikant en grafische adapter wanneer de crash optrad.

Toepassingsinformatie

Dit geeft on informatie over de toepassing die is gecrasht, zoals de versie, build en buildarchitectuur van Firefox Reality dat u gebruikte.

Crashinformatie

Dit biedt informatie over de crash, waaronder een rapport van Firefox Reality’s subroutines op het moment van de crash, of een crash optrad voordat Firefox Reality het opstarten heeft voltooid, welk type proces de crash veroorzaakte, en de informatie in het apparaatgeheugen op het moment van de crash.

Voor meer informatie en het zien van voorbeelden van echte crashrapporten, zie Crash Data.