Beginnen met Monitor Plus

Monitor Plus is een dataleknotificatieservice die u waarschuwt als uw online accounts zijn getroffen door een datalek, en automatisch uw gelekte persoonlijke gegevens verwijdert van de websites van gegevenshandelaars die ze verkopen. We helpen u uw gegevenslekken uit twee verschillende bronnen te herstellen: gegevenshandelaars en datalekken.

Noot: Monitor Plus maakt deel uit van de Mozilla-familie, samen met de gratis versie. Beginnen met Mozilla Monitor.

Als u aanmeldt bij een webpagina, een betaling uitvoert of u abonneert op een website, kunnen uw gegevens getroffen worden door een datalek, terwijl gegevenshandelaars uw gegevens ophalen uit openbare bronnen. Dan is Monitor Plus heel handig, aangezien het uw gegevens verwijdert van de website van de gegevenshandelaar en u beschermt tegen eventuele lekken door u stappen aan te raden die u kunt nemen om uw gegevens te verwijderen, waardoor het uw ultieme schildwacht wordt.

Wat is een datalek?

Een datalek treedt op wanneer persoonlijke of privégegevens worden gelekt, gestolen of zonder toestemming worden gekopieerd. Deze beveiligingsincidenten kunnen het gevolg zijn van cyberaanvallen op websites, apps of een database waarin persoonlijke gegevens van mensen zijn opgeslagen. Een datalek kan ook per ongeluk optreden, zoals wanneer bijvoorbeeld iemands aanmeldingsgegevens openbaar worden geplaatst.

Wat is een gegevenshandelaar?

Een gegevenshandelaar is een individu of bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van persoonlijke gegevens of gegevens over bedrijven of personen, veelal vanuit openbare bronnen, maar soms privé verkregen, om deze aan anderen te verkopen.

Hoe werkt het?

Monitor Plus gebruikt de Have I Been Pwned-database om te ontdekken of uw privégegevens zijn gelekt in een bekend datalek. Het volgt datalekken en vertelt u of uw accounts risico lopen, waarbij de bedreigingen automatisch worden verwijderd, terwijl u aanwijzingen ontvangt over hoe u zich voortaan proactief kunt beschermen. Het volgt ook 190 gegevenshandelaars, die uw persoonlijke gegevens voor winst verkopen – gegevens zoals uw naam, thuisadres, namen van familieleden, en meer – en verwijdert automatisch uw persoonlijke gegevens van elke website. Belangrijkste functies:

• Maandelijkse scans: gegevenshandelaars voegen u vaak weer toe aan hun websites, zelfs nadat u uw gegevens hebt verwijderd. We blijven zoeken naar nieuwe profielen, om ervoor te zorgen dat uw gegevens privé blijven.
  • Automatische verwijdering van uw persoonlijke gegevens: geautomatiseerde verwijdering van uw persoonlijke gegevens van websites van gegevenshandelaars.
  • Doorlopende monitoring op datalekken voor 5 e-mailadressen: als uw financiële accounts, burgerservicenummer of wachtwoorden worden gelekt, leiden we u door de handmatige stappen die nodig zijn om ze op te lossen.
  • Datalekwaarschuwingen: we sturen u een bericht zodra er een nieuw datalek is. En we sturen u maandelijkse rapportages om u te laten weten wat we hebben opgelost, en of u actie dient te ondernemen.
Noot: Mozilla Monitor weet u wachtwoorden niet. Het houdt uw gegevens anoniem als het datalekgegevens naar u stuurt. Lees meer over onze k-Anonymity-techniek.

Bekijken of uw online accounts zijn getroffen door een datalek

1. Open uw webbrowser en ga naar de Mozilla Monitor-website op monitor.mozilla.org.
  2. Meld u aan bij uw Mozilla-account. Als u nog geen account hebt, maak er dan een aan voordat u verdergaat.
  3. Klik rechtsbovenin uw scherm op Upgraden naar Plus.
  4. Selecteer Nu upgraden.
    Upgrade now Monitor Plus
  5. Selecteer een jaar- of maandabonnement.
    Monthly plan upgrade
  6. Voer uw betalingsmethode in en bevestig uw abonnement.
    Continue to Monitor
  7. Selecteer links op uw scherm uw Dashboard.
    Monitor Dashboard
  8. Selecteer de knop Beginnen.
    select get started

Uw lekken zoeken

Om lekken van uw gegevens te vinden en verwijderen, volgt u de onderstaande stappen:

1. Selecteer de knop Mijn gratis scan starten.
    Start my scan Monitor
  2. Vul uw details in en klik op Lekken zoeken.
    find exposures Monitor Plus
  3. Bevestig dat uw gegevens correct zijn door op de knop Bevestigen te klikken.
    Confirm your information
  4. Op de pagina Actie nodig vindt u details over de lekken.
  5. Elk opgelost lek verschijnt onder de sectie Opgeloste lekken.