Achtergrondupdates in Firefox voor Windows inschakelen als Firefox niet wordt uitgevoerd

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Firefox versie 90 heeft een nieuwe functie voor achtergrondupdates voor Windows geïntroduceerd, die op de achtergrond controleert op Firefox-updates, ze downloadt en installeert, zelfs als Firefox niet wordt uitgevoerd. Op deze manier beschikt u altijd als u de browser start over de nieuwste beschikbare versie van Firefox. Deze nieuwe Firefox-functie is geleidelijk uitgerold en is nu opgenomen in Firefox versie 94 en hoger.

De achtergrondupdatefunctie voegt een item Firefox-achtergrondupdate toe aan de Windows-taakplanner die, als dit is ingeschakeld, elke 7 uur controleert op Firefox-updates als de browser niet wordt gebruikt. In Windows zijn er nu minder onderbrekingen, omdat Firefox u, als achtergrondupdates zijn ingeschakeld, niet vraagt om updates. In plaats hiervan dowloadt een achetrgrondagent updates en installeert deze, zelfs als Firefox is afgesloten.

Volg onderstaande stappen om deze functionaliteit in of uit te schakelen:

1. Klik op de Firefox-menuknop Fx89menuButton en klik op Instellingen.
  2. Scroll in het paneel Algemeen naar de sectie Firefox-updates.
    Fx94UpdateSettings-win
  3. Selecteer Updates automatisch installeren (aanbevolen) en plaats onder die instelling een vinkje naast Als Firefox niet wordt uitgevoerd of haal het weg om achtergrondupdates in of uit te schakelen.
Noot: u kunt achtergrondupdates ook uitschakelen door Controleren op updates, maar u laten kiezen of u deze wilt installeren te selecteren; dit schakelt echter automatische updates uit en wordt niet aanbevolen.

Uitvoeringsvereisten:

De functie Achtergrondupdates heeft enkele vereisten om te kunnen worden uitgevoerd.

• Firefox moet vanuit het installatiepakket zijn geïnstalleerd (niet vanuit, bijvoorbeeld, een zip-bestand).
  • De Mozilla Maintenance Service moet bruikbaar zijn (geïnstalleerd en niet uitgeschakeld). Als u met het Firefox-installatiepakket installeert, is dit de standaard.
  • Firefox moet een standaardprofiel hebben en moet ten minste één keer nadat de functie is ingeschakeld met dat profiel worden uitgevoerd.
  • Firefox mag geen taalpakket geïnstalleerd hebben.
  • De verbindingsinstellingen van Firefox moeten zijn geconfigureerd om de systeemproxy te gebruiken (dit is de standaard).

Meer informatie:

Lees voor meer info de documentatie Background Updates — Firefox Source Docs van Mozilla.