Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Thunderbird smaže zprávy sám

  • 9 replies
  • 1 has this problem
  • 2 views
  • Last reply by tom.dvorak

more options

Ahoj, sem tam se mi stane, že thunderbird sám smaže všechny zprávy z aktuálně vybraného účtu - doručená pošta. Používám thunderbird 68.8.0 na macos (10.15.4). Ve správci aktivit je vidět, že došlo ke smazání a dojde k tomu, aniž bych zprávy označoval a zcela náhodně. Nyní se mi to stalo, když jsem probudil NB.

Naštěstí stačí provést akci zpět a vše se nahraje zpět z koše. Nicméně rozhodně komfortní to není.

Prosím, nějaké řešení?

Ahoj, sem tam se mi stane, že thunderbird sám smaže všechny zprávy z aktuálně vybraného účtu - doručená pošta. Používám thunderbird 68.8.0 na macos (10.15.4). Ve správci aktivit je vidět, že došlo ke smazání a dojde k tomu, aniž bych zprávy označoval a zcela náhodně. Nyní se mi to stalo, když jsem probudil NB. Naštěstí stačí provést akci zpět a vše se nahraje zpět z koše. Nicméně rozhodně komfortní to není. Prosím, nějaké řešení?

All Replies (9)

more options

Je možné, že máte takto vytvorený nejaký FILTER SPRÁV. Preverte všetky FILTRE SPRÁV

- Thunderbird - Nástroje - FILTER SPRÁV

Modified by Ansam

more options

Ne, filtry tam žádné nemám. Stalo se mi to zatím 3x. 1. jsem myslel, že mi to smazaly děti, protože zrovna byly u PC, tak jsem to neřešil. Po druhé se mi to stalo na stejném účtu a nyní potřetí na jiném účtu. Je to vždy na aktuálním účtu, který mám zobrazen.

nicméně filtry nastaveny žádné nemám.

more options

Asi omylom (nechtiac) stláčaná klávesa DELETE na klávesnici.

more options

To opravdu ne. To bych musel stisknout 40x za sebou. Psal jsem, že se mi to stalo, když se nb probudil. Zprávy zmizeli najednou a okno Thunderbirdu nebylo aktivní. Klávesa by musela být zablokována a to nebyla.

more options

V "Nastavení účtov" v priečinku "Miesto na disku" si nastavte aby sa správy automaticky neodstraňovali. Napríklad takto:

more options

To jsem měl nastaveno již od začátku. To nepomohlo. Jde o to, že on nemaže zprávy staré apod. Ale všechny v doručené poště, ať už nové, staré, přečtené apod. Prostě všechno ve složce doručená pošta.

more options

Kliknite na priečinok "Doručená pošta" pravým tlačidlom myši a z rozbalenej ponuky vyberte -"Vlastnosti" - "Pravidla manipulacie so správami" a tu si nastavte aby sa správy automaticky neodstraňovali. Napríklad takto:

more options

Nastaveno, tak uvidíme. Nicméně ještě doplním info, že k účtům přistupuji z více zařízení (někdy i zároveň) z windows a nikdy se nic takového nestalo, jen na mac a poslední dobou. Tak uvidíme zda to něco změní (osobně si myslím, že ne). q

more options

Tak jsem přišel na problém, který to způsoboval. Jde o aplikaci Near Lock, která odemyká mac. A asi udělá to, že před vložením hesla do políčka pro odemčení označí vše a smaže, pak vloží heslo pro odemčení a odemkne mac. Mno a děje se to jen, když se mac uspí a musí být focus na thunderbird. A asi už víte co aplikace udělá, označí a smaže všechny zprávy... Budu to řešit s výrobcem near lock, protože to opravdu není v pořádku.

Nemáte někdo potuchu zda je možné nastavit thunderbird, aby chtěl potvrzení při mazání více zpráv?