Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Mulongo oyo etiyamaki na archive. Tuna motuna mosusu soki osengeli na lisalisi

Chyba při odesílání zprávy

  • 7 biyano
  • 1 eza na nkokoso oyo
  • 3 views
  • Eyano yasuka ya poljos

more options

Dobrý den. Používám v aplikaci Thunderbird filtry. Po aktualizaci v minulém týdnu se mi zobrazuje hláška v příloze. Zprávy dotčené hláškou nejsou odeslány. Neodeslané zprávy kvůli tomuto problému jsou od různých odesílatelů. Když zkusím zprávu odeslat manuálně, v pořádku a bez problémů se odešle. Zobrazení samotné zprávy a přílohy také funguje normálně. Filtrů používám hodně, 99,9 % z nich funguje jako dosud.

Můžete mi prosím poradit, kde by mohl být problém?

Dále jen komentář k tisku v Mozilla Firefox a Thunderbird - za mě nový způsob tisku neumožňuje tolik možností jako dosud a připadne i méně přehledný a flexibilní.

Děkuji moc za rady.

Dobrý den. Používám v aplikaci Thunderbird filtry. Po aktualizaci v minulém týdnu se mi zobrazuje hláška v příloze. Zprávy dotčené hláškou nejsou odeslány. Neodeslané zprávy kvůli tomuto problému jsou od různých odesílatelů. Když zkusím zprávu odeslat manuálně, v pořádku a bez problémů se odešle. Zobrazení samotné zprávy a přílohy také funguje normálně. Filtrů používám hodně, 99,9 % z nich funguje jako dosud. Můžete mi prosím poradit, kde by mohl být problém? Dále jen komentář k tisku v Mozilla Firefox a Thunderbird - za mě nový způsob tisku neumožňuje tolik možností jako dosud a připadne i méně přehledný a flexibilní. Děkuji moc za rady.
Bafoto sur écran jointes

All Replies (7)

more options

Když ten soubor přejmenuješ (bez mezer a diakritiky), tak to nepomůže? Může být chybička ve filtru.

K tomu "komentáři": Sem autoři těch programů nechodí, sem snad: https://bugzilla.mozilla.org

more options

poljos napsal(a)

Když ten soubor přejmenuješ (bez mezer a diakritiky), tak to nepomůže? Může být chybička ve filtru. K tomu "komentáři": Sem autoři těch programů nechodí, sem snad: https://bugzilla.mozilla.org

Díky za reakci a za link na autory. Ve fórech nejsem vůbec sběhlý.

Soubor přijde se zprávou, která se díky filtru hned posílá dále. Filtr viz. příloha. Já nejsem autor té zprávy, takže nemůžu ovlivnit název souboru. Před aktualizací Thunderbirdu vše fungovalo v pohodě. Pomůže odinstalovat/znovu nainstalovat Thunderbird?

Díky.

more options

Jestli pomůže přeinstalace Thunderbirdu nevím, zkusit to můžeš. Právě kvůli takovýmto pí****vinám zůstávám na verzi TB 60.9.0 S každou "aktualizací" Mozilla svoje "produkty" akorát k****ví a mnoha lidem nefunguje, co dříve fungovalo bez problémů..

more options

Je to blbý, ale opravdu je to někdy tak, že nové verze někdy znamenají jen problémy. Zkusil jsem přepnout do angličtiny, abych mohl nahlásit problém na https://bugzilla.mozilla.org/ a TB zkolaboval. Naštěstí stačilo vymazat profil a nahrát zálohovaný profil s češtinou.

Downgrade mě nenapadl, provedu.

Díky za tipy.

more options

Doporučuji nejprve zálohovat složku s profilem Thunderbirdu! https://support.mozilla.org/cs/kb/profily-thunderbirdu

Takže zálohování znáš. :-)

Ještě - v mojí verzi ještě jdou zakázat automatické aktualizace. V těch dalších už ne.

Ezalaki modifié na poljos

more options

Jo, díky.

Zálohování znám.

V příloze ukázka, jak je to s nastavením aktualizací ve verzi 91.3.2

more options

U mě je to takhle: