Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Složka pro ukládání příloh při otevření z emailu

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by poljos

more options

Dobrý den,

Zhruba 10 let se mi přílohy které otevřu přímo z emailu uložili na plochu. Dnes se mi začali ukládat na úplně jiné místo do adresáře /private/var/folders/14/w8xgs82546zgmlqg_6ts288c0000gn/T

Jak je možné nastavit ukládání otevírané přílohy např. na plochu?

Bohužel jsem se toto nikde nedočetl a ani v nastavení nenašel. Je tam jen dotaz na otevření přílohy v programu případně zda se má při ukládání dotázat.

postup: Přijde email s pdf. Mám nastaveno adobe na otevíraní. Kliknu na soubor, který se v adobe otevře. Následně jsem ho našel na ploše a teď v již zmíněném adresáři.

Jedná se o Thunderbird 91.5.1. na Mac OSx

Předem děkuji Michal Bidaš

Dobrý den, Zhruba 10 let se mi přílohy které otevřu přímo z emailu uložili na plochu. Dnes se mi začali ukládat na úplně jiné místo do adresáře /private/var/folders/14/w8xgs82546zgmlqg_6ts288c0000gn/T Jak je možné nastavit ukládání otevírané přílohy např. na plochu? Bohužel jsem se toto nikde nedočetl a ani v nastavení nenašel. Je tam jen dotaz na otevření přílohy v programu případně zda se má při ukládání dotázat. postup: Přijde email s pdf. Mám nastaveno adobe na otevíraní. Kliknu na soubor, který se v adobe otevře. Následně jsem ho našel na ploše a teď v již zmíněném adresáři. Jedná se o Thunderbird 91.5.1. na Mac OSx Předem děkuji Michal Bidaš

All Replies (1)

more options

Nevím jak je to v Mac, ale ve Windows, pokud otevřeš přílohu rovnou z Thunderbirdu, tak se uloží prozatímně v TEMP adresáři systému. Co ti brání v tom, soubor z přílohy nejdříve uložit a pak teprve spustit?

V nastavení Thunderbirdu - Obecné - v části Soubory a přílohy - se dá nastavit, kam se má soubor ukládat.