Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Problém synchronizace s poštovním servrem

  • 2 respostas
  • 2 have this problem
  • 1 view
  • Last reply by mojda

more options

Nedaří se mi synchronizovat - stáhnout (synchronizovat) zprávy z poštovního serveru. Používám IMAP. Ve webovém rozhraní poštovního serveru je vše v pořádku. Vlevo dole jen stále oznámení "Kontrola možností poštovního serveru ..." - ale nic se nenačte. Zkusil jsem odebrat hesla i účet (opakovaně - několikrát) a nic nepomohlo. Rovněž jsem několikrát přeinstaloval Thunderbird - nic nepomohlo. Tento problém je doplněn i problémem - neukládají se odeslané zprávy do složky odeslaná pošta - odeslat zprávu se podaří. Dal jsem i údržbu složek (Doručená pošta a Odeslaná pošta) - což mělo jen za následek, že všechny e-maily zmizely (na servru ale zprávy jsou). Používám Thunderbird už řadu let, ale tohle se mi nestalo a nevím co s tím :( Děkuji za pomoc.

Nedaří se mi synchronizovat - stáhnout (synchronizovat) zprávy z poštovního serveru. Používám IMAP. Ve webovém rozhraní poštovního serveru je vše v pořádku. Vlevo dole jen stále oznámení "Kontrola možností poštovního serveru ..." - ale nic se nenačte. Zkusil jsem odebrat hesla i účet (opakovaně - několikrát) a nic nepomohlo. Rovněž jsem několikrát přeinstaloval Thunderbird - nic nepomohlo. Tento problém je doplněn i problémem - neukládají se odeslané zprávy do složky odeslaná pošta - odeslat zprávu se podaří. Dal jsem i údržbu složek (Doručená pošta a Odeslaná pošta) - což mělo jen za následek, že všechny e-maily zmizely (na servru ale zprávy jsou). Používám Thunderbird už řadu let, ale tohle se mi nestalo a nevím co s tím :( Děkuji za pomoc.

All Replies (2)

more options

Hodně problémů v posledních verzích Thunderbirdu způsobují antiviráky Eset Security a Avast. Zkuste to povypínat, možná raději odinstalovat - zvláště ve Windows 10.

Dále viz. support.mozilla.org/cs/questions/1316084

poljos modificouno o

more options

Dobrý den, děkuji za odpověď. Antivirus používám ESET. Samozřejmě, že jsem zkoušel kompletně vypnout, taky jsem vymazal naučená pravidla, ale nepomohlo nic. Zkusil jsem nastavit IMAP v MS Outlook a vše fungovalo jak má. Nakonec jsem nainstaloval starší - anglickou verzi Thunderbird (verze 68) - vše najednou fungovalo. Zkusil jsem tuto starší verzi odinstalovat a opět nainstalovat poslední verzi a už vše funguje jak má.

mojda modificouno o