Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Käyttöliittymäkielen vaihdon käytettävyysongelmat

more options

Firefoxin käyttöliittymän kielen vaihto on hankalaa, ja kielivalinta nollautuu lähes jokaisen päivityksen yhteydessä. Toivoisin, että kielivalinnan voisi tehdä suoraan asetuksista, ja ettei kieli vaihtuisi takaisin käyttöjärjestelmän oletuskieleksi versiopäivitysten yhteydessä. 59.0.1-päivityksen jälkeen käyttöliittymän kielen vaihto englanniksi ei ole vielä onnistunut. Löysin ainoastaan englanninkielisen 64-bittisen ohjelmaversion, mutta pelkään loppujenkin asetusten nollautuvan tätä asentaessa.

Käytän kielen vaihtamiseen Language Packeja. Haluan käyttää Firefoxiani englanniksi, sillä näin löydän selaimen lukuisiin ongelmiin useampia ratkaisuja. Lisäksi suomennoksissa on ajoittain toivomisen varaa.

Mozilla tekee arvokasta työtä katsomalla omaa nenäänsä pidemmälle. Tätä haluan tukea niin pitkälle, kuin se on vielä siedettävyyden rajoissa mahdollista, mutta tarvitsen englanninkielisen version selvittääkseni, kuinka selaimen puutteita voi paikata tai kiertää.

Firefoxin käyttöliittymän kielen vaihto on hankalaa, ja kielivalinta nollautuu lähes jokaisen päivityksen yhteydessä. Toivoisin, että kielivalinnan voisi tehdä suoraan asetuksista, ja ettei kieli vaihtuisi takaisin käyttöjärjestelmän oletuskieleksi versiopäivitysten yhteydessä. 59.0.1-päivityksen jälkeen käyttöliittymän kielen vaihto englanniksi ei ole vielä onnistunut. Löysin ainoastaan englanninkielisen 64-bittisen ohjelmaversion, mutta pelkään loppujenkin asetusten nollautuvan tätä asentaessa. Käytän kielen vaihtamiseen Language Packeja. Haluan käyttää Firefoxiani englanniksi, sillä näin löydän selaimen lukuisiin ongelmiin useampia ratkaisuja. Lisäksi suomennoksissa on ajoittain toivomisen varaa. Mozilla tekee arvokasta työtä katsomalla omaa nenäänsä pidemmälle. Tätä haluan tukea niin pitkälle, kuin se on vielä siedettävyyden rajoissa mahdollista, mutta tarvitsen englanninkielisen version selvittääkseni, kuinka selaimen puutteita voi paikata tai kiertää.

All Replies (2)

more options

Tuo on juu kuulemma melko pitkäaikainen ongelma, että Firefox ei oikein tue kunnolla muita kieliä kuin sitä asennuksen yhteydessä valittua, mutta tarvitsetko useampia kieliä? Ymmärsinkö oikein, että tähän mennessä olet yrittänyt käyttää suomenkielistä Firefoxia (=asennettu suomenkielisestä asennuspaketista) englanniksi englannin kielen Language Packin avulla?

Jos englanti riittää, uudelleenasennus englanninkielisellä asennusohjelmalla pitäisi olla ratkaisu vai onko sen kanssa ollut jotain ongelmia? Firefoxin uudelleenasennus on käsittääkseni Firefoxin kielen vaihtamisen pääkeino ainakin Windowsissa.

Uudelleenasennus ei nollaa käyttäjäkohtaisia asetuksia, jos sitä pelkäät. Asennuksen yhteydessä Firefox saattaa kyllä tarjota asetusten nollaamisen vaihtoehtoa, joten uudelleenasennuksessa kannattaa katsoa, että ei valitse sitä. Ja toki varmuuskopiot on aina hyvä olla.

En ole perehtynyt kuinka hyvin Language Packeja nykyään tuetaan, mutta en yhtään ihmettele, jos ne eivät toimi yhtä hyvin kuin ennen. Firefoxin internationalisointi ja lokalisointi ovat tällä hetkellä teknisessä murrosvaiheessa, jonka lopuksi mm. käyttöliittymän kieltä pystynee vaihtamaan paremmin asentamatta Firefoxia uudestaan.

Mitä suomennokseen tulee, kiinnostaisi tietää mitä ongelmia siinä on. Toki ei tarvitse kertoa, mutta jos on jotain konkreettista, niin Firefoxia suomeksi käyttävät hyötyvät, jos ne saadaan toteutettua. Palautetta siis otetaan mielellään vastaan. Ehdotuksia voi tehdä myös suoraan osoitteessa https://pontoon.mozilla.org/fi/.

Toivottavasti tuet Mozillaa jatkossakin.

more options