Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Lze v Thunderbirdu rezervovat zdroje (zasedací místnosti, automobily, atd.)? Případně jak na to?

  • 8 respostas
  • 1 has this problem
  • 21 views
  • Last reply by kubisova

more options

Při vytváření nové události v kalendáři lze pozvat účastníky. V dolní části tohoto okna jsou ikony "Zdroj" a "Místnost". Jak postupovat, abychom mohli provést rezervaci nějaké místnosti?

Děkuji

Při vytváření nové události v kalendáři lze pozvat účastníky. V dolní části tohoto okna jsou ikony "Zdroj" a "Místnost". Jak postupovat, abychom mohli provést rezervaci nějaké místnosti? Děkuji

All Replies (8)

more options

V levém sloupci je seznam účastníků. Na každém řádku vlevo jsou také dvě ikony - poklepáním na tu první můžete vybírat mezi účastníkem ("Vyžadovaný", "Nepovinný", "Přednášející", "Nezúčastněný") a poklepáním na tu druhou právě mezi "Jednotlivec", "Skupina", "Zdroj" a "Místnost".

more options

Ano, ikonek jsme si všimli, ale nevíme, jak s nimi pracovat. Přiřadili jsme zasedací místnosti vlastní e-mail. Při vytváření události jej vložíme pro místnost. Na tento e-mail příjde informace o události, ale nelze s ní dále pracovat. Mělo by asi v kanceláři tohoto účtu dojít k vytvoření události, ne? Postupujeme správně? Předem děkuji

more options

Příjemce pak musí předpokládám ještě místnost potvrdit, aby se mu přidala do kalendáře. To záleží na fungování klienta či co je na jeho straně použito.

more options

Ano, pokud účastník potvrdí událost, přidá se mu automaticky událost do jeho kalendáře. my bychom však rádi viděli obsazenost místnosti. Navíc řeší thunderbird, že místnost v době vytváření události již může být na daný termín obsazena?

more options

Nic takového bohužel kalendáře neřeší. Jediná možnost používat pro každou místnost sdílený kalendář a prostě se podívat. Ale co hledáte je spíše nějaký rezervační systém nebo systém pro správu místností, ne kalendář.

more options

Aha, je to škoda. Outlock tohle umí, tak jsme předpokládali, že se bude obdobně chovat i Thunderbird :) K čemu ale pak přiřazení místnosti k události je, když nikde nezjístíme její obsazenost?

more options

Bez přístupu do nějakého sdíleného kalendáře to neumí ani Outlook. Thunderbird, pokud vím, kontrolu taky nenabízí, ale alespoň byste mohli kalendář místnosti vidět.

Zkuste se zeptat interně, kdo Outlook spravoval, jak to bylo řešeno nebo jakou jste využívali službu.

more options

Zkusíme zapátrat. Děkuji