Wat zijn e-mailtrackers en hoe kan ik ze met Firefox Relay blokkeren

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Adverteerders en derden gebruiken e-mailtrackers om informatie te verzamelen over uw interactie met marketingberichten. De meeste van deze trackers zijn verborgen in koppelingen, afbeeldingen of bijlagen in de hoofdtekst van de e-mailberichten die ze u sturen. Trackers detecteren en vertellen de afzender of en wanneer een e-mailbericht is geopend, evenals de e-mailclient en het IP-adres van de gebruiker. Deze informatie wordt typisch gebruikt om de effectiviteit van hun marketingcampagnes te meten of om een profiel van u op te bouwen, op basis van de inhoud waar u op reageert.

Stel Firefox Relay in om bekende e-mailtrackers in doorgestuurde e-mailberichten te blokkeren en houd uw activiteit privé. Volg deze stappen om deze bescherming aan te zetten:

1. Klik op het Firefox Relay-pictogram in de werkbalk.
  2. Klik op Al uw maskers beheren.
  3. Klik in het Relay-dashboard rechtsboven op uw gebruikersprofiel.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Plaats een vinkje naast E-mailtrackers verwijderen.
  6. Klik op Opslaan.
    Relay tracker block

Als er in een doorgestuurd e-mailbericht trackers worden gevonden, ziet u bovenin een notificatie, waarin het aantal geblokkeerde trackers voor dat bericht wordt getoond. Klik op de koppeling Meer info in de e-mailkoptekst voor aanvullende informatie.

Noot: het verwijderen van trackers kan ervoor zorgen dat uw bericht er beschadigd uitziet, omdat trackers vaak worden verstopt in afbeeldingen en koppelingen. E-mailberichten die u zo ontvangt kunnen niet worden gerepareerd of hersteld. Schakel deze functie uit in uw Relay-accountinstellingen als berichten ernstig beschadigd raken. Merk op dat als u deze voorkeur wijzigt, dit wordt toegepast op al uw maskers.