Veelgestelde vragen over Totale cookiebescherming en niet-werkende websites

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox beschermt automatisch uw privacy terwijl u surft. Het blokkeert cookies en trackers die u online volgen om informatie over uw surfgewoontes en interesses te verzamelen. Als u Totale cookiebescherming binnen Verbeterde bescherming tegen volgen inschakelt, worden cookies van derden geblokkeerd, om te voorkomen dat volgbedrijven uw navigatie volgen tussen websites. Dit kan er echter voor zorgen dat sommige websites niet goed werken, wat ook wel bekend staat als niet-werkende websites.

De volgende FAQs kunnen u helpen begrijpen hoe cookies werken, hoe Mozilla helpt uw privacy te beschermen en hoe u kunt zien of een website niet goed werkt vanwege Totale cookiebescherming.

Wat is een cookie?

Cookies zijn kleine bestandjes die gegevens verzamelen over uw activiteit op door u bezochte websites. Ze slaan vaak aanmeldingsgegevens en uw voorkeurstaal en -locatie op. Als u terugkeert bij een eerder bezochte website, slaan cookies uw aanmeldingsgegevens en voorkeuren op. Cookies slaan ook andere gegevens op, die kunnen worden gebruikt om u te identificeren en uw online-activiteit te volgen.

Wat zijn cookies van derden?

Cookies van derden zijn cookies die worden geplaatst door een website anders dan de momenteel bezochte website en die op uw computer worden opgeslagen. Cookies van derden kunnen u tussen websites volgen, om zo te leren van uw online-activiteit en uw inhoud te personaliseren op basis van uw voorkeuren.

Wat is Verbeterde bescherming tegen volgen?

Verbeterde bescherming tegen volgen is een Firefox-functie die trackers blokkeert die u online volgen om gegevens te verzamelen over uw surfgedrag en interesses.

Wat is Totale cookiebescherming?

Totale cookiebescherming is een verbetering die is ingebouwd in Verbeterde bescherming tegen volgen, die werkt door een aparte “cookiepot” voor elke bezochte website te onderhouden. Elke keer dat een website, of externe inhoud in een website, een cookie in uw browser plaatst, wordt die cookie beperkt tot de cookiepot die behoort bij die website, zodat deze niet kan worden gedeeld met een andere website.

TCPFx86

Totale cookiebescherming is standaard voor alle gebruikers wereldwijd ingeschakeld. Lees voor meer info deze Mozilla-blogpost.

Wat is het verschil tussen Verbeterde bescherming tegen volgen en Totale cookiebescherming?

Verbeterde bescherming tegen volgen blokkeert cookies van bedrijven die zijn geïdentificeerd als volgers. Totale cookiebescherming is een aanvullende privacybescherming die is ingebouwd in Verbeterde bescherming tegen volgen. Totale cookiebescherming biedt een vollediger bescherming tegen volgen op basis van cookies, om ervoor te zorgen dat cookies niet kunnen worden gebruikt om u tussen websites te volgen terwijl u over het internet surft.

ETPsettings

Hoe benader ik de instellingen van Verbeterde bescherming tegen volgen?

Volg onderstaande stappen voor toegang tot de instellingen van Verbeterde bescherming tegen volgen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy en Beveiliging aan de linkerkant van het scherm.

Waarom zorgt Totale cookiebescherming ervoor dat websites niet goed werken?

Totale cookiebescherming deelt de opslag van een derde partij van een website op in verschillende partities om cookies te isoleren, zodat ze u niet tussen websites kunnen volgen. Als dit gebeurt, kunnen websites soms niet goed werken, omdat website-ontwikkelaars niet verwachten dat opslag voor derde partijen op die manier wordt gesplitst. Het niet-werken treedt op wanneer de primaire website probeert gegevens op te halen van de opslag van de derde partij, die is gepartitioneerd.

Wat voor defecten veroorzaakt Totale cookiebescherming?

Defecten die worden veroorzaakt door Totale cookiebescherming kennen drie verschijningsvormen:

• Een foutbericht: als een website een probleem met een extern iframe identificeert, wordt vaak een foutbericht getoond om de gebruiker voor het probleem te waarschuwen.
  • Niet-werkende website na aanmelden: zelfs als het aanmelden bij de website werkt, kan bepaalde functionaliteit van de website niet werken.
  • Niet-succesvolle aanmelding: het aanmeldingsproces van de website wordt niet voltooid. De website keert terug naar de afgemelde status en vraagt gebruikers om opnieuw aan te melden.

Hoe weet ik of een niet-werkende website wordt veroorzaakt door Totale cookiebescherming?

Totale cookiebescherming is niet de enige functie van Firefox die ervoor kan zorgen dat een website niet goed werkt. Vaak heeft het niet werken van de website niets te maken met Totale cookiebescherming. We moeten daarom controleren dat Totale cookiebescherming daadwerkelijk de website niet goed laat werken voordat het probleem aan het ondersteuningspersoneel wordt gemeld.

• Schakel Verbeterde bescherming tegen volgen uit door op de schakelaar in het schildpaneel naast de adresbalk te klikken en test vervolgens of de website weer werkt. Als dit het probleem oplost, is het probleem gerelateerd aan Totale cookiebescherming.
  • Gevorderde gebruikers kunnen de pagina about:config openen en de voorkeur network.cookie.cookieBehavior instellen op 4 of 5. Als de voorkeurswaarde wordt ingesteld op 4, wordt Totale cookiebescherming uitgeschakeld, terwijl cross-sitetrackingcookies (cookeis van derden van bekende trackingservers) nog steeds worden geblokkeerd. Als dit het probleem oplost, is het probleem gerelateerd aan Totale cookiebescherming.
    Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.

Kan ik Totale cookiebescherming uitschakelen zonder Verbeterde bescherming tegen volgen uit te schakelen?

Ja. Volg om Totale cookiebescherming uit te schakelen de volgende stappen:

1. Selecteer de instelling Aangepast onder uw instellingen van Verbeterde bescherming tegen volgen.
  2. Stel het vervolgkeuzemenu naast Cookies in op Cross-site-trackingcookies.

Dit schakelt Totale cookiebescherming uit, maar laat Verbeterde bescherming tegen volgen ingeschakeld.

Als ik Totale cookiebescherming uitschakel om de niet-werkende website te repareren, kunnen cookies van derden me dan volgen?

Als u Totale cookiebescherming uitschakelt, kunnen websites u eenvoudiger volgen. Verbeterde bescherming tegen volgen biedt echter nog steeds basale bescherming in de standaardmodus.

Een website vraagt me om cookies toe te staan om goed te kunnen werken. Is dit veilig?

Als gebruikers de beschermingen uitschakelen, staan ze feitelijk toe dat websites ze volgen. Als u de website nog steeds wilt bezoeken, dient u daarom Verbeterde bescherming tegen volgen voor alleen die specifieke website uit te schakelen.

Hoe meld ik een niet-werkende website die wordt veroorzaakt door Totale cookiebescherming?

Als u hebt bevestigd dat Totale cookiebescherming het probleem veroorzaakt, kunt u dit melden aan het AntiTracking Engineering-team.

Een AntiTracking-bug in BugZilla melden
Als u een bug in Bugzilla opent met ons bugsjabloon helpt u ons het probleem sneller vast te stellen. Geef gedetailleerde informatie met betrekking tot het defect, zoals een schermafdruk van het defect of duidelijke stappen om het probleem te reproduceren. U kunt ook probleemoplossingsinformatie geven vanaf de pagina about:support. Dit helpt ons het probleem lokaal te reproduceren.