Waarom zit er een OpenH264-plug-in in Firefox?

Firefox Firefox Lêst bywurke: 10/12/2020 100% brûkers fûnen dit behelpsum
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Veel streaming video’s zijn afhankelijk van de H.264-codec om te kunnen werken. Vanwege licentiebeperkingen is H.264 niet beschikbaar voor opensourcesoftware zoals Firefox. In plaats daarvan gebruikt Firefox zijn opensourcealternatief, OpenH264, voor ondersteuning van videogesprekken.

OpenH264 wordt uitgebracht in samenwerking met Cisco en Mozilla. Het wordt automatisch door Mozilla in uw Firefox-browser geïnstalleerd om videogesprekken mogelijk te maken met apparaten die de H.264-codec nodig hebben.

Fx68Addons-OpenH264plugin