CCleaner verwijdert Firefox-extensie-instellingen in Firefox 79

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

We zijn er onlangs achtergekomen dat gebruikers die CCleaner hebben geïnstalleerd de opgeslagen instellingen van Firefox-extensies die ze hebben geïnstalleerd kunnen verliezen na bijwerken naar Firefox 79.

Dit komt door een recente update in Firefox die een nieuw sqlite-bestand en twee ondersteunende bijbehorende bestanden aanmaakt in uw profiel om gesynchroniseerde extensiegegevens op te slaan. Als u Firefox 79 voor het eerst uitvoert, worden uw opgeslagen extensiegegevens automatisch verplaatst naar het nieuwe bestand. CCleaner herkent de twee nieuwe bijbehorende bestanden niet en verwijdert ze, waardoor uw extensie-instellingen verloren gaan.

We hebben CCleaner op 6 augustus 2020 op de hoogte gebracht, ze hebben een update uitgebracht die het probleem oplost. Betalende gebruikers ontvangen automatisch de update. Als u geen betalende gebruiker van CCleaner bent, dient u de update handmatig te downloaden op https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard. De uitgaveopmerkingen voor deze update zijn te vinden op https://www.ccleaner.com/knowledge/ccleaner-v5707909.