Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Rechercher dans l’assistance

Évitez les escroqueries à l’assistance. Nous ne vous demanderons jamais d’appeler ou d’envoyer un SMS à un numéro de téléphone ou de partager des informations personnelles. Veuillez signaler toute activité suspecte en utilisant l’option « Signaler un abus ».

Learn More

Při ukládání přílohy pdf nabízí poze uložení jako "všechny soubory", je nutné připisovat příponu.

  • 8 réponses
  • 1 a ce problème
  • 22 vues
  • Dernière réponse par poljos

more options

Kolegině má nově nainstalovaný Thunderbird. Při kliknutí levým tlačítkem na přílohu je vše v pořádku, pokud ale klikne pravým tlačítkem a vybere možnost "uložit jako", nebo rovnou na button "uložit", v okně pro uložení se jí v rozbalovací liště pro zvolení typu souboru nenabídne nic jiného, než "všechny soubory". Pokud soubor přejmenuje a nedopíše i příponu, uloží se tento bez přípony. Mě to vždy uloží správně i v případě, že vyberu možnost "všechny soubory" a přejmenuju soubor bez přípony. Tuším, že to bude problém spíše v systému, můžete mi prosím poradit jak na to? Používáme Windows 10, výchozí program pro pdf má kolegyně nastaven Acrobat reader.

V příloze je screen z mého pc, kde se automaticky přednabídne pdf.

Kolegině má nově nainstalovaný Thunderbird. Při kliknutí levým tlačítkem na přílohu je vše v pořádku, pokud ale klikne pravým tlačítkem a vybere možnost "uložit jako", nebo rovnou na button "uložit", v okně pro uložení se jí v rozbalovací liště pro zvolení typu souboru nenabídne nic jiného, než "všechny soubory". Pokud soubor přejmenuje a nedopíše i příponu, uloží se tento bez přípony. Mě to vždy uloží správně i v případě, že vyberu možnost "všechny soubory" a přejmenuju soubor bez přípony. Tuším, že to bude problém spíše v systému, můžete mi prosím poradit jak na to? Používáme Windows 10, výchozí program pro pdf má kolegyně nastaven Acrobat reader. V příloze je screen z mého pc, kde se automaticky přednabídne pdf.
Captures d’écran jointes

Modifié le par Luham

Toutes les réponses (8)

more options

12345

Modifié le par Luham

more options

I na screenu je vidět, že v PC nemáš povoleno zobrazování přípon souborů...

more options

Neřeším to že se přípony nezobrazují, ale to, že se soubor uloží bez přípony úplně. Přitom jinej typ souboru - docx, excel... se uloží správně. Btw, screen je ode mě jen pro ilustraci, problém je na jiném pc.

more options

Je možné, že na tom počítači není asociovaná přípona .PDF na žádný odpovídající program (pokud je vůbec nainstalovaný). Pokud v tom není ten problém, zkusil bych ve složce profilu Thunderbirdu (při ukončeném programu) smazat soubor mimeTypes.rdf - po novém spuštění se vytvoří automaticky nový soubor. Pokud ani to nepřinese nápravu, pak rovnou vytvořit nový profil Thunderbirdu.

Zkusil bych rovněž vypnout antivirák (nebo správně nastavit), některé sahají tam, kam nemají.

more options

Spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime (zakázať všetky doplnky a nastaviť ovládacie prvky na predvolené hodnoty) a preverte či problém pretrváva. Na spustenie programu do núdzového režimu môžete použiť odkazy v ponuke Windows- Štart (WIN+R) - Spustiť a tu vypíšte: thunderbird -safe-mode alebo priamo z menu Thunderbird - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky https://support.mozilla.org/cs/kb/nouzovy-rezim-thunderbirdu http://imgbank.cz/images/2015/07/21/Thunderbird_nudzovy_rezim0.jpg ak všetko funguje tak ako má, hľadajte chybu v rozšíreniach. Vypnite ich a postupne zapínajte až zistíte, ktoré už nekompatibilné rozšírenie to spôsobuje, alebo znova spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime a podľa obrázka kliknite na tlačidlo "Vykonať zmeny a reštartovať".

more options

Díky za reakce, bohužel nic z toho nepomohlo. Zkusil jsem i instalaci jiného pdf prohlížeče a nastavení ho jako výchozího, ale ani to nepomohlo. Jen jsem zjistil, že kolegyně má novější verzi programu než já, což může být jedna z příčin. Zatím tedy jediným řešením je ukládání souboru po kliknutí levého myšítka - čiže pár zbytečných kliků navíc.

more options

poljos napsal(a)

Pokud ani to nepřinese nápravu, pak rovnou vytvořit nový profil Thunderbirdu.

To jsi zkusil? Pokud ano a nepřineslo to změnu, tak je chyba mimo Thunderbird. Můžeš pak zkusit nějaké fórum, které má širší záběr i na operační systém - třeba https://pc.poradna.net/

more options

Nevím, jestli to souvisí a pomůže, ale zkus se kouknout na přílohu.