Rechercher dans l’assistance

Évitez les escroqueries à l’assistance. Nous ne vous demanderons jamais d’appeler ou d’envoyer un SMS à un numéro de téléphone ou de partager des informations personnelles. Veuillez signaler toute activité suspecte en utilisant l’option « Signaler un abus ».

Learn More

Nechtěné vkládání bloků s netisknutelnou mezerou ve službě Webnode

  • 8 réponses
  • 1 a ce problème
  • 36 vues
  • Dernière réponse par jjarolimek

more options

Při editaci textových bloků Formátovaného textu v administraci obsahu služby Webnode.cz dochází k samovolnému vkládáním netisknuletné mezery v novém elementu <div>.

Konkrétně se jedná o následující kód (viz příloha):

<div> &nbsp;</div>


Tento kód se při editaci automaticky vloží do každého bloku Formátovaného textu (v případě, že textový blok není prázdný, vkládá se na konec již existujícího kódu) ihned po otevření tohoto bloku bez dalšího zásahu uživatele.

V praxi to znamená, že při každém otevření Formátovaného textu v editoru Webnode se automaticky vkládá mezera 1 řádku na konec obsahu.

Chyba byla zaznamenána v prohlížeči Firefox Quantum 57.0 (64 bitů) na systému MS Windows 10.

Při editaci textových bloků Formátovaného textu v administraci obsahu služby Webnode.cz dochází k samovolnému vkládáním netisknuletné mezery v novém elementu &lt;div&gt;. Konkrétně se jedná o následující kód (viz příloha): &lt;div&gt; &amp;nbsp;&lt;/div&gt; Tento kód se při editaci automaticky vloží do každého bloku Formátovaného textu (v případě, že textový blok není prázdný, vkládá se na konec již existujícího kódu) ihned po otevření tohoto bloku bez dalšího zásahu uživatele. V praxi to znamená, že při každém otevření Formátovaného textu v editoru Webnode se automaticky vkládá mezera 1 řádku na konec obsahu. Chyba byla zaznamenána v prohlížeči Firefox Quantum 57.0 (64 bitů) na systému MS Windows 10.
Captures d’écran jointes

Modifié le par Michal Stanke

Toutes les réponses (8)

more options

Bohužel službu Webnode nepoužívám. Děje se to i v ostatních prohlížečích? Zkusil jste kontaktovat podporu Webnode?

more options

Dobrý den, problém se děje pouze v novém Firefox Quantum. V předešlých verzích Firefoxu k problému nedocházelo, v aktuálních verzích Google Chrome a MS Edge se problém také nevyskytuje. Podporu Webnode jsem kontaktoval, ale bohužel z jejich strany není snaha řešit problém vzniklý u jedné verze navíc úplně nového prohlížeče.

more options

Můžete sem prosím dát odkaz na svůj web, nebo upřesnit, jakou používáte šablonu a kde tento editor najít? Zaregistroval jsem si pro vyzkoušení na Webnode účet, ale vidím tam jenom možnost úprav textu přímo na stránce, nikde tam není možnost zobrazit si HTML.

more options

K problému dochází na více našich webech s rozdílnými šablonami. Např. na tomto http://www.region-ceskesvycarsko.cz/. Možnost zobrazení kódu textového bloku je po rozkliknutí šipky v pravém horním rohu modálního okna a následné volbě "<> Zdroj" z vyjížděcí rozšířené nabídky. Viz přiložený výstřižek.

more options

Já tam bohužel nic takového nemám. U mne vypadá editace textu takto: https://screenshots.firefox.com/Y4EQi7POyL8mj6qK/cms.test5175.webnode.cz

EDIT: Napsal jsem podpoře Webnode, co s tím.

Modifié le par Michal Stanke

more options

Děkuji za reakci. My využíváme prémiové služby Webnode, proto je možné, že máme rozšířenou funkcionalitu. Také náš editor vypadá starší verze systému Webnode. Každopádně pokud by k té samé chybě docházelo i ve Vaší verzi, bylo by po několika úpravách textového bloku znatelné, že se na konec textu přidávají nové prázdé řádky. Což je možné zkontrolovat i přes konzoli F12.

more options
Podařilo se mi od Webnode získat testovací projekt se starým rozhraním, které také používáte. Vyzkoušel jsem tam editaci textu a nezjistil jsem ve Firefoxu žádné neobvyklé chování. Do zdroje se mi vloží prvek s nezalomitelnou mezerou jen když vytvořím nový odstavec stiskem Entru. Potom je na konci prázdný odstavec
<p>&ampnbsp;</p>
, což dává smysl a děje se mi to tak ve všech prohlížečích.
more options

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Bohužel, na mé straně problém stále přetrvává - tedy nezalomitelná mezera se vkládá samovolně při každém otevření textového bloku pro editaci bez dalšího zásahu. Pokud otevřu textový blok pro editaci, tak přestože neprovedu žádnou další změnu, při zavření tohoto bloku se mě již táže na uložení změn.

Navíc nezalomitelná mezera se mi nevytváří v klasickém elementu

jako Vám, ale v elementu

Používám jak jsem již psal Firefox Quantum verze 57.0.3 (64 bitů) na aktuální verzi systému Windows 10.