Thunderbirdin lisäosia (laajennuksia tai teemoja) ei pysty asentamaan

Thunderbirdin versiosta 60 alkaen, lisäosat joita niiden kehittäjät eivät ole päivittäneet, voivat lakata toimimasta. Samoin Thunderbird betan versiosta 63 alkaen, lisäosat joita niiden kehittäjä ei ole päivittänyt betaa varten, voivat lakata toimimasta.

Jos jotain lisäosaa ei voi asentaa, se saattaa johtua siitä, että lisäosassa on ongelmia, tai ne voivat johtua käyttämästäsi Thunderbirdin versiosta. Tässä artikkelissa kuvaillaan erilaisia syitä asennusongelmille sekä kerrotaan niiden ratkaisemisesta.

Lisäosa ei ole yhteensopiva

Jokaisen lisäosan mukana toimitettavassa tiedostossa kerrotaan minkä versioiden kanssa se on yhteensopiva. Thunderbirdin lisäosat-sivulla voit tarkastella jokaisen lisäosan versioyhteensopivuutta. Jos asentamasi Thunderbirdin versio ei ole lisäosan yhteensopivuusalueella, lisäosan asentaminen saattaa epäonnistua tai Thunderbirdia käynnistettäessä saattaa tulla ilmoitus lisäosan yhteensopimattomuudesta.

Julkaistusta lisäosasta on vastuussa sen kehittäjä ja julkaisija. Jos lisäosa ei toimi, sinulla on nämä vaihtoehdot:

• Päivitä uusimpaan Thunderbirdin versioon. Lisätietoja saat artikkelista Thunderbirdin päivittäminen.
  • Etsi lisäosa, joka on yhteensopiva Thunderbird-versiosi kanssa. Thunderbirdin lisäosat-sivulla on yleensä uusin versio lisäosasta.
  • Käytä jotain muuta lisäosaa. Löydät usein samat toiminnallisuudet sisältävän lisäosan Thunderbirdin lisäosat-sivulta.
  • Ota yhteyttä lisäosan kehittäjään lisäosan sivulla mainitun tukisivuston kautta. (Huomaa: Arvostelun julkaiseminen ei tavoita lisäosan kehittäjää.)

Lightning puuttuu tai asentaminen epäonnistuu

Jos Lightning (kalenterilisäosa) puuttuu, tai sen asentaminen tai päivitäminen epäonnistuu, tutustu artikkeliin Calendar updates issues with Thunderbird.

Ongelmat teeman asennuksessa

Betan versiosta 61 alkaen Thunderbird tukee ainoastaan kevytrakenteisia teemoja ja siksi et voi enää asentaa "täysiä teemoja". Artikkeli Install themes to change the look of Thunderbird kuvailee tämän asian ja asennusprosessin.

Lisäosaa ei voi asentaa, mutta se pyydetään lataamaan

Jotkin verkkosivut tarjoavat lisäosia latauspaketteina, jotka edellyttävät, että lataat tiedoston tietokoneellesi, ennen kuin voit asentaa sen.

• Nämä tiedostot ovat yleensä .xpi tai .jar -tiedostoja.
  1. Lataa tiedosto tietokoneellesi.
  2. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa.New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.
  3. Valitse Laajennukset-paneeli.
  4. Lisää ladattu lisäosa käytettävissä olevien lisäosien luetteloon vetämällä ja pudottamalla tiedosto Lisäosien hallinta -välilehteen. Lisäosa lisätään luetteloon.
  5. Lisäosan asennuksen tulisi alkaa.

Lisäosa ei toimi jos se ei ole yhtensopiva

Vahingoittuneet laajenuksen tiedostot

Vahingoittuneet laajennuksen asetustiedostot voivat aiheuttaa ongelmia lisäosaa asennettaessa. Näiden tiedostojen poistaminen saa Thunderbirdin luomaan ne uudelleen seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Nämä tiedostot poistamalla et menetä lisäosaasi tai sen asetuksia.

1. Avaa profiilikansiosi:
    • Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa., valitse Ohje ja edelleen alavalikosta Tietoja ongelmatilanteisiin.Valitse Ohje-valikosta Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteisiin -välilehti aukeaa.

• Napsauta osiossa Ohjelman perustiedot Näytä kansioAvaa kansioAvaa FinderissaAvaa kansio -painiketta. Profiilikansiosi sisältävä ikkuna aukeaa.Profiilikansiosi aukeaa.
  2. Poista seuraavat tiedostot:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (jos löytyy)
    • extensions.ini
    • extensions.json
  3. Käynnistä Thunderbird uudelleen.

Ristiriidat toisen lisäosan kanssa

Jo asennettu lisäosa saattaa vaikuttaa uuden lisäosan asentamiseen. Yritä asentaa uusi lisäosa Thunderbirdiin artikkelin Safe Mode ohjeilla.

Lisäosa saattaa vaarantaa järjestelmän turvallisuuden tai toiminnan ja siksi sitä ei voida asentaa

Tietyt lisäosat on estetty turvattomina. Lisätietoja saat artikkelista Liitännäiset, jotka aiheuttavat vakaus- tai turvallisuusongelmia laitetaan estolistalle.

Perustuu informaatioon artikkeleista