Liitännäiset, jotka aiheuttavat vakaus- tai turvallisuusongelmia laitetaan estolistalle

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Add-ons that cause stability or security issues are put on a blocklist

Lisäosat (laajennukset, teemat ja liitännäiset) jotka rikkovat Mozillan lisäosien ohjeistusta laitetaan estolistalle.

Estolistan tarkoitus

Estää turvattomien lisäosien suorittamisen

Firefox estää turvattoman lisäosan lataamisen ja näyttää seuraavan viestin:

Firefoxin tietojen mukaan seuraavien lisäosien tiedetään aiheuttavan vakaus- ja turvallisuusongelmia

Add-ons Blocklist Mac1

Estä näiden lisäosien suorittaminen napsauttamalla Käynnistä Firefox uudelleen.

Estää turvattomien lisäosien asentamisen

Jos yritetään asentaa estolistalla oleva turvaton lisäosa, Firefox estää asentamisen ja näyttää seuraavan viestin:

Lisäosaa nimi ei voitu asentaa, koska sen on raportoitu aiheuttavan vakaus- tai tietosuojaongelmia.

Estää liitännäisten automaattisen suorittamisen

Firefox voi estää liitännäisen automaattisen suorittamisen, jolloin vältytään monilta ongelmilta. Kun Firefox estää liitännäisen, näet seuraavankaltaisen ilmoituksen:

Click to play 1

Voit valita, haluatko suorittaa liitännäisen tai päivittää sen (mikäli päivitys on saatavana). Katso lisätietoja artikkelista Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla?

Toimintaohjeet

Jos asennettu lisäosa on estetty

Laajennus tai teema

1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta ja valitse LisäosatNapsauta valikkopalkissa Työkalut ja valitse LiitännäisetNapsauta Firefoxikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse sitten Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.
  2. Varmista, että "Työkaluja kaikille lisäosille"-valikossa (Add-on Tools Icon-kuvake) vaihtoehto Päivitä lisäosat automaattisesti on valittu.

Liitännäinen

Huomaa: Jos päivityksiä ei ole saatavilla, on otettava yhteys estetyn lisäosan kehittäjään.

Asennus estetty

Jos lisäosan asentaminen estettiin, tarkista, onko siitä saatavilla uudempaa versiota.

Huomaa: Jos päivityksiä ei ole saatavilla, on otettava yhteys estetyn lisäosan kehittäjään.

Estolistalla olevat turvattomat lisäosat

Sivulla Blocked add-ons on ajantasainen luettelo esteyistä lisäosista.