Buscar en Ayuda

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Na některých počítačích se nám firefox velice zpomalil. Konkureční prohlížeče fungují.

  • 5 respuestas
  • 1 tiene este problema
  • 3 visitas
  • Última respuesta de Sit VSPJ

more options

Na čistém novém uživatelském profilu spustím firefox, třeba 4 prázné záloky a při přepínání mezi nimi je opožděná reakce v řádu jednotek vteřin. Zkusil jsem starší verzi 68 (32bit) ale problém přetrvává. Problém se týká všech uživatelů na počítači (roamingový i lokální profil). Při použití Google Chrome stránky fungují obvyklou rychlostí (rychle). Děje se to i na učebnách, které byly v září naklonovány ze stejného zdroje a u některých PC problém je a u jiných jej hlášen nemáme (Windows update je zde zakázán). Děje se to i na některých kancelelářských strojích, kde k žádné změně delší dobu nedošlo (s výjimkou Windows update). about:performance ukazuje minimální vytížení i když se na stránce nedá ani scrollovat. Podezíral jsem z toho ESET, ale problém přetrvává i pře jeho kompletní deaktivaci.

Jak bych mohl najít příčinu?

Na čistém novém uživatelském profilu spustím firefox, třeba 4 prázné záloky a při přepínání mezi nimi je opožděná reakce v řádu jednotek vteřin. Zkusil jsem starší verzi 68 (32bit) ale problém přetrvává. Problém se týká všech uživatelů na počítači (roamingový i lokální profil). Při použití Google Chrome stránky fungují obvyklou rychlostí (rychle). Děje se to i na učebnách, které byly v září naklonovány ze stejného zdroje a u některých PC problém je a u jiných jej hlášen nemáme (Windows update je zde zakázán). Děje se to i na některých kancelelářských strojích, kde k žádné změně delší dobu nedošlo (s výjimkou Windows update). about:performance ukazuje minimální vytížení i když se na stránce nedá ani scrollovat. Podezíral jsem z toho ESET, ale problém přetrvává i pře jeho kompletní deaktivaci. Jak bych mohl najít příčinu?

Solución elegida

Měl jsi pravdu, na problém jsem měl přijít sám a to relativně rychle. Sice pozdě, ale přece jsem zjistil, že příčinou je Safetica verze 8.4. Evidentně má nějaký problém s Firefox 70. Po aktualizaci na Safetica 9.1 se problém vyřešil.

Leer esta respuesta en su contexto 👍 0

Todas las respuestas (5)

more options

Tak verze 68 funguje, ale až po restartu počítače. Jakmile se aktualizuje na 70 tak fungovat přestane. Po odinstalování a instalaci verze 68 je to stále nefunkční až do restartu.

Nicméně otázka zůstává.

more options

Tohle je podpůrné fórum, systémem uživatel-uživateli.

Z popisu potíží to nevypadá na nějakou chybu ve Firefoxu (nový Firefox na novém uživatelském profilu musí běhat v pořádku), ale mimo něj (systém, síť, škodná). To na škole není správce sítě, který by měl problém identifikovat? Bojím se zeptat - snad to nejsi ty sám?

more options

Boužel jiný zdroj podpory jsem nenalezl. Pokud mne nasměrujete na technický support budu rád.

Ano, bohužel já jsem tím správcem.

Problém v síti je nepravděpodobný, jiné prohlížeče fungují normálně a verze 68 (po restartu) funguje také. Škodná která selektivně likviduje pouze Firefox a to jen ve verzi vyšší než 68? Navíc před restartem i verzi 68? To je také nepravděpodobné. Problém v systému je možný, ale systémy na kterých se nic neměnilo po čase začali zlobit také.

Určitě souhlasím s tím, že není problém pouze v Firefoxu. Na mém počítači verze 70 bez potíží funguje. Musí to být nějakou kombinací faktorů (vliv antiviru se mi nepovedlo prokázat). Ale já opravdu nevím jak zjisiti proč procesy firefoxu najednou začnou využívat 50% CPU. Potřeboval bych poradit, abych zjisitl co tam dělá.

more options

Pokud myslíš, že chyba souvisí s Firefoxem, zkus https://bugzilla.mozilla.org

more options

Solución elegida

Měl jsi pravdu, na problém jsem měl přijít sám a to relativně rychle. Sice pozdě, ale přece jsem zjistil, že příčinou je Safetica verze 8.4. Evidentně má nějaký problém s Firefox 70. Po aktualizaci na Safetica 9.1 se problém vyřešil.