Aanmelden via Windows SSO in Firefox inschakelen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Windows-single-sign-on (SSO) is een nieuwe Firefox-functie waarmee u zich kunt aanmelden bij Microsoft-, werk- en schoolaccounts met aanmeldgegevens van uw Windows 10- of 11-besturingssysteem. Klik om het in te schakelen op de Firefox-menuknop Fx89menuButton, dan op Instellingen, selecteer links Privacy & Beveiliging, ga naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden en plaats een vinkje naast de instelling Windows-single-sign-on toestaan….

Windows SSO PreferenceFx111LoginsAndPasswords-WindowsSSO

Noot: deze functie is beschikbaar voor gebruikers van Windows 10 en Windows 11 vanaf Firefox versie 91. Hij wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid naar andere Windows-gebruikers.

Voer om te bekijken of u accounts hebt geconfigureerd accounts in in het zoekveld van de Windows-taakbalk en klik op E-mail & accounts (of Email & accounts). Er verschijnt een venster dat er zo uitziet:

Windows Email & Accounts Windows 11 Email & Accounts

Als u accounts hebt in de sectie Accounts gebruikt door andere apps, dan gebruikt Firefox die informatie om u aan te melden bij Microsoft-websites, waaronder Outlook en Office 365, evenals bij werk- of schoolaccounts die gebruik maken van Microsoft-authenticatie.