Identifiser problemer forårsaket av tredjepartsmoduler i Firefox for Windows

Firefox Firefox Last updated: 1 year, 1 month ago
Denne artikkelen gjelder Firefox på Windows.

Tredjepartsprogrammer (som antivirusprogramvare, arkivprogramvare og andre verktøy) kan laste inn moduler i Firefox. Noen ganger laster disse applikasjonene inn skadelige moduler som gjør at Firefox krasjer, får dårligere ytelse, eller at det oppstår problemer med samvirke med andre programmer. Det er ikke sikkert du ser at en skadelig eller uventet modul er lastet inn, og problemet den forårsaker ser ut til å skyldes Firefox.

Siden about:third-party i Firefox viser informasjon om tredjepartsmodulene som er installert i Firefox.

Hvordan vise about:third-party siden

Skriv about:third-party i adresselinjen og trykk Enter. Denne siden viser en overskt over moduler som er lastet inn i nettleseren, nye moduler og moduler som bruker lang tid på å lastes inn.

Om du ser en Last på nytt med systeminfo-knapp på toppen av siden, klikk på den for å laste siden på nytt og få mer nyttig informasjon om de modulene som er installert.

Fx112WinNorskAboutThirdPartyReloadSystemInfo

Koper rådata til utklippstavlen-knappen legger en JSON-formatert kopi av all informasjon vist i listen, på utklippstavlen. Dette kan du lime inn i en tekstfil for analyse eller legge det ved i et spørsmål du har stilt til forumet for Mozilla brukerstøtte.

Modulinformasjon

about:third-party-siden viser følgende informasjon om hver modul:

• Modulens navn.
  • Applikasjonen navn/Utgiver, om det er oppgitt av leverandøren eller utvikleren av tredjepartsmodulen.
  • Filversjon
  • Leverandørinformasjon
  • Forekomster
  • Gjennomsnittlig blokkeringstid (ms)
  • Valgfri statusikoner for modulen og annen informasjon:
    • Et usignert-ikon Fx89Padlock-RedLine (hengelås med rød overstrekning) vises ved siden av navnet til modulen om den ikke er digitalt signert.
    • Et advarsels-triangel Warning_icon vises ved siden av navnet til modulen om den er identifisert som årsak til Firefox-krasj med den nåværende Firefox-profilen.
    • Modul-type (“IME”, “Shell Extension”).
  • En mappe-knapp folder for å vise i Filutforsker hvor modulens fil er lagret.
  • En nedtrekksknapp arrow-dropdown for å vise en detaljert tabell over hendelser under lasting som er skjult i utgangspunktet:
    • Prosess (Prosesstype til Firefox, begrenset til “Hoved”, “Fane”, eller “RDD”).
    • Lastetid
    • Bakgrunnmerke, om modulen ble lastet inn i en bakgrunnstråd.
    • Status (Lastet eller Blokkert).

Blokker moduler som får Firefox til å krasje

Noen tredjepartsmoduler kan få Firefox til å krasje. Et advarsels-triangel Warning_icon vises ved siden av modulnavnet om en modul tidligere er identifisert som årsak til krasj. Du kan sjekke om en tredjepartsmodul er årsak til krasj ved å midlertidig deaktivere den og se om problemet forsvinner da.

Slik blokkerer du manuelt modulen:

1. Skriv about:third-party i adresselinjen og trykk Enter.
  2. Lokaliser modulen du tror er årsaken til krasjet.
  3. Klikk på blokker-ikonet ved siden av modulnavnet.
    Fx112WinNorskAboutThirdPartyBlokkerModul

Et dialog-vindu vises, der du blir bedt om å restarte Firefox for at endringen skal tre i kraft. Om dette løser problemet, kan du fortsette å bruke Firefox uten å avinstallere tredjepartsmodulen.

Merk: Modulen du blokkerer vil bli permanent deaktivert. For å avblokkere modulen, klikker du på ikonet ved siden av modulnavnet igjen (ikonet blir rødt når modulen er blokkert).

Ser du ikke blokkerings-ikonet?

Om du ikke ser blokkerings-ikonet ved siden av modulnavnet, sjekker du først om Last på nytt med systeminfo-knappen er synlig. Er den det, klikker du på den for å se om det løser problemet.

Om blokkerings-ikonet fremdeles ikke vises, kan det være at Oppstartsprosessen, en sikkerhetsrelatert funksjon i Firefox, ikke er aktiv. Slik sjekker du det:

1. Skriv about:support i adresselinjen og trykk Enter. Da åpnes Feilsøkings-siden.
  2. Finn Oppstartsprosess-linjen i Programinfo-delen. Om den viser Inaktiv, må du reaktivere Oppstartsprosessen.

Slik gjør du det:

1. Skriv about:config i adresselinjen, og trykk EnterReturn.
    Du kan bli vist en advarsel. Klikk Jeg aksepterer risikoen!Godta risikoen og fortsett for å fortsette til about:config siden.
  2. Søk etter browser.launcherProcess.enabled innstillingen.
  3. Sett den til false, og så tilbake til true.
  4. Restart Firefox slik at Oppstartsprosessen aktiveres.