Firefox crasht tijdens het bekijken van Youtube-video’s

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De sjabloon ‘crashsig’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie. NPSWF32.dll

Als Firefox crasht wanneer u video’s op YouTube probeert te bekijken, wordt dit meestal veroorzaakt door de Flash-plug-in die conflicteert met één van uw extensies.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op de Windows-versie van Firefox. Zie voor Flash-gerelateerde crashes op Mac OSX het artikel Pagina’s die de Flash-plug-in gebruiken crashen op Mac.

Firefox bijwerken

In Firefox 3.6.4 en hoger worden plug-ins apart van Firefox geladen, waardoor Firefox geopend kan blijven als een plug-in crasht. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie om er zeker van te zijn dat u de meest recente versie van Firefox gebruikt.

Conflict met extensies

Firefox-extensies kunnen deze crash veroorzaken. Probeer Firefox’ Problemen in Firefox vaststellen met de probleemoplossingsmodus te starten om te controleren of uw crash optreedt als gevolg van een extensie:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsmodus… en klik op Herstarten in het dialoogvenster Firefox herstarten in probleemoplossingsmodus?

Noot: u kunt Firefox ook in Probleemoplossingsmodus starten door de Shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de Option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.

1. Klik in het dialoogvenster Firefox Veilige modus op Doorgaan in veilige modus.
  2. Probeer video’s te bekijken om te controleren of de crash optreedt.

Flash-plug-in

Het bestand NPSWF32.dll is geassocieerd met de Flash-plug-in. Als de crash nog steeds optrad in Firefox’ veilige modus, probeer dan de Flash-plug-in te de-installeren en opnieuw te installeren:

1. Voor instructies over het de-installeren van de Flash-plug-in, zie Adobe.coms artikel over het de-installeren van Flash.
  2. Ga voor het herinstalleren van Flash naar de Adobe Flash Player-downloadpagina.
  3. Klik op de knop Nu downloaden om het installatiebestand te downloaden.
  4. Dubbelklik op het installatiebestand nadat u dit hebt gedownload en volg de instructies op het scherm.
  5. Herstart Firefox.