Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Přenos konkrétní části profilu či složky Thunderbirdu - pokud existuje - do nového PC

  • 4 ŋuɖoɖowo
  • 1 masɔmasɔ sia le esi
  • 2 views
  • Nuɖoɖo mlɔetɔ mldvorak1

more options

Dobrý den, na Thunderbirdu ve starém pc jsem měl v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku "Archiv" s podsložkami, kam jsem si ukládal e-maily, které jsem si chtěl archivovat. Po úspěšné migraci a přesunu profilu a kontaktů na nový pc se mi však již žádná "vlastní" složka s podsložkami v Místních složkách Thunderbirdu na novém pc neobjevila. Prosím o radu, který konkrétní soubor z původního profilu Thunderbirdu (starý pc mám ještě k dispozici) mám přenést, aby se mi ten "vlastni" Archiv s podsložkami v Thunderbiurdu na novém pc objevil. Kam byly dané složky a v nich uložené staré emaily ukládány? Nebo jsou v nějaké složce někde mimo Profil?

Mohl bych asi všechny ty staré emaily ze starého pc "přeposlat" na nový :-), ale vzhledem k tomu, že je jich hodně, snad - doufám - existuje nějaké "efektivnější" řešení. Předem díky za pomoc.

Dobrý den, na Thunderbirdu ve starém pc jsem měl v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku "Archiv" s podsložkami, kam jsem si ukládal e-maily, které jsem si chtěl archivovat. Po úspěšné migraci a přesunu profilu a kontaktů na nový pc se mi však již žádná "vlastní" složka s podsložkami v Místních složkách Thunderbirdu na novém pc neobjevila. Prosím o radu, který konkrétní soubor z původního profilu Thunderbirdu (starý pc mám ještě k dispozici) mám přenést, aby se mi ten "vlastni" Archiv s podsložkami v Thunderbiurdu na novém pc objevil. Kam byly dané složky a v nich uložené staré emaily ukládány? Nebo jsou v nějaké složce někde mimo Profil? Mohl bych asi všechny ty staré emaily ze starého pc "přeposlat" na nový :-), ale vzhledem k tomu, že je jich hodně, snad - doufám - existuje nějaké "efektivnější" řešení. Předem díky za pomoc.

All Replies (4)

more options

Ak máte ešte prístup k starému Thunderbirdu s poštou, tak odporúčam tento postup: 1. Vypnite Thunderbird 2. Zo starého PROFILU Thunderbirdu prekopírujte do nového PROFILU Thunderbirdu celý priečinok Mail (Ak mate prístup POP3) a priečinok ImapMail (ak mate prístup IMAP). Tam je všetko to čo potrebujete - všetka pošta a nastavenie účtov. Takto mate teraz skopírovanú poštu a nastavenia účtov. 3. Pokiaľ spustite Thunderbird, tak uvidíte späť svoju starú poštu.

more options

Toto bohužel problém nevyřešilo... Problém spočívá v přenosu vlastních vytvořených podsložek v mnou vytvořené složce Archiv, vytvořené mnou v Místních složkách ve starém Thunderbirdu a počítači. Nejde mi o přenos aktivních účtů a jejich nastavení, ale o přenos právě těch starých vlastních složek a podsložek v dole v Místních složkách. V těch složkách jsem měl uložené např. staré emaily (třeba 10 let) s různými návody, licenčními čísly apod. V té složce ImapMail jsou bohužel pouze aktivní účty, neobsahuje žádnou podsložku "Místní složky".

Zajímalo kde je (byla) ukryta složka "Místní složky", protože právě v ní jsem měl ty vlastní složky umístěné. Strom byl:

_ nahoře aktivní účty imap - poslední dole "Místní složky", v této složce je dále: - Nevyžádaná - Koš - Pošta k odeslání a pod ní jsme měl tu vlastní složku - Archiv (a vní spoustu starých zajímavých stažených emailů)

Díky každému za radu...

more options
  • v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku...

Když jsi přenášel složku Mail, tak ses do ní nedíval? Je tam složka Local Folders. Jinak - tohle je jenom fórum uživatelů, autoři sem nechodí. Zkus "kováře": https://bugzilla.mozilla.org

more options

Už jsem to mezitím objevil také, přesně tak, bylo to ve složce "Local Folders", přesto dík za snahu a pomoc.

On se při původním kopírování profilu vytvořil "druhý" profil "default-release-1", ve kterém ta složka stará Local folders byla, ale nenačítala se. Po překopírování do té "správné" defaultní složky to už dole zase všechno naskočilo. Ještě jednou díky za snahu.