Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Problém s odosielaním správ

  • 3 ŋuɖoɖowo
  • 2 masɔmasɔ sia le wosi
  • 34 views
  • Nuɖoɖo mlɔetɔ mato1326

more options

Zdravím, po poslednej aktualizácii thunderbirdu na verziu 45.0 mi prestal fungovať doplnok profilepasword. Konkrétne, aj keď pri zapnutí thunderbirdu zadal správne heslo, tak pri pokuse o odoslanie správy si heslo vypýtal znova, tak som si pomyslel, že to bude asi tou aktualizáciou a dočasne ho vypol.

Avšak teraz niekoľko dní potom sa objavila nová chyba a to, že keď sa pokúsim z thunderbirdu odoslať email, tak kliknem na tlačítko odoslať a nič sa nestane ani dialóg, že správa odosiela ani žiadna chybová hláška. Keď sa pokúsim správu odoslať, tak mi thunderbird vypíše hlášku, že: "Thunderbird práve odosiela správu. Chcete pred ukončením počkať, kým bude správa korektne odoslaná?" a možnosti: počkať, ukončiť.

Čítal som tu, že niektorý užívatelia to mali spôsobené antivírusom, ale ja som s ním nikdy nemal problém. Používam najnovší ESET.

Správy príjimať viem bezproblémov. Tento problém mám na všetkých 3 SMTP serveroch, ktoré používam, takže si myslím, že to je skôr chyba TB ako chyba v SMTP, tento preistotu aj nanovo vytvoril, ale nepomohlo to, ani oprava/údržba priečinkov.

Za akúkoľvek radu budem vďačný.

Zdravím, po poslednej aktualizácii thunderbirdu na verziu 45.0 mi prestal fungovať doplnok profilepasword. Konkrétne, aj keď pri zapnutí thunderbirdu zadal správne heslo, tak pri pokuse o odoslanie správy si heslo vypýtal znova, tak som si pomyslel, že to bude asi tou aktualizáciou a dočasne ho vypol. Avšak teraz niekoľko dní potom sa objavila nová chyba a to, že keď sa pokúsim z thunderbirdu odoslať email, tak kliknem na tlačítko odoslať a nič sa nestane ani dialóg, že správa odosiela ani žiadna chybová hláška. Keď sa pokúsim správu odoslať, tak mi thunderbird vypíše hlášku, že: "Thunderbird práve odosiela správu. Chcete pred ukončením počkať, kým bude správa korektne odoslaná?" a možnosti: počkať, ukončiť. Čítal som tu, že niektorý užívatelia to mali spôsobené antivírusom, ale ja som s ním nikdy nemal problém. Používam najnovší ESET. Správy príjimať viem bezproblémov. Tento problém mám na všetkých 3 SMTP serveroch, ktoré používam, takže si myslím, že to je skôr chyba TB ako chyba v SMTP, tento preistotu aj nanovo vytvoril, ale nepomohlo to, ani oprava/údržba priečinkov. Za akúkoľvek radu budem vďačný.

All Replies (3)

more options

Zkusil jsi ten antivirák úplně vypnout? Tak, aby neběžel ani v procesech? Případně si zkontroluj podrobně jeho nastavení - obzvláště tzv. "štítů".

more options

Spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime (zakázať všetky doplnky a nastaviť ovládacie prvky na predvolené hodnoty) a preverte či problém pretrváva. Na spustenie programu do núdzového režimu môžete použiť odkazy v ponuke Štart (WIN+R) a tu vypíšte: thunderbird -safe-mode alebo priamo z menu Thunderbird - Pomocník - Reštartovať a zakázať doplnky https://support.mozilla.org/cs/kb/nouzovy-rezim-thunderbirdu http://imgbank.cz/images/2015/07/21/Thunderbird_nudzovy_rezim0.jpg/img ak všetko funguje tak ako má, hľadajte chybu v rozšíreniach. Vypnite ich a postupne zapínajte až zistíte, ktoré už nekompatibilné rozšírenie to spôsobuje, alebo znova spustite Thunderbird v NÚDZOVOM režime a podľa obrázka kliknite na tlačidlo "Vykonať zmeny a reštartovať".

more options

Ďakujem Ansam za dobrý tip, to reštartovanie thunderbirdu a vypnutie doplnkov pomohlo.

Nakoniec to spôsoboval ten plugin profile password. Túto chybu spôsobuje keď má aj keď nemá nastavené heslo na vstup do TB. Odporúčam ho dočasne vypnúť.

Momentálne ho mám vo verzii 0.7.17, naposledy aktualizované 13.10.2013.

Idem sa pozrieť po nejakej aktualizácii. Antivírus som ani nemusel vypnúť.

Ešte raz ďakujem za pomoc