Løs udskrivningsproblemer i Firefox

Denne artikel beskriver, hvordan man fejlsøger udskrivningsproblemer i Firefox. Du kan finde mere generel information om udskrivning i Firefox i artiklen Sådan udskrives websteder.

Kontrollér Firefox' sideindstillinger

Bemærk: Firefox har gradvist forbedret udskriftsmenuen siden Firefox version 82, så dine udskriftsindstillinger kan være anderledes end beskrevet i denne artikel.

Hvis en webside i Firefox udskrives forkert:

1. Klik på menuknappen Fx57Menu og vælg Udskriv….
    Fx57menu-Print
    Vinduet Vis udskrift åbnes.
  2. Sørg for, at der er valgt Tilpas side i rullemenuen ud for Skalering.
  3. Sørg for, at knappen Portræt er trykket ned.
  4. Klik på knappen Sideopsætning….
    Vinduet Sideopsætning åbnes.
  5. Klik på fanebladet Margener og sidehoved/sidefod.
  6. Sørg for, at sidens margener er korrekt angivet (standardindstillingen er 12.7 mm).
  7. Klik på knappen OK for at lukke Sideopsætning og vende tilbage til vinduet Vis udskrift.
  8. Klik på knappen Udskriv….
    Vinduet Udskriv åbnes.
  9. Sørg for, at den korrekte printer er valgt i afsnittet Vælg printer, og sørg for, at Udskriv til fil ikke er valgt.Sørg for, at den korrekte printer er valgt.

Hvis du har foretaget ændringer ud fra ovenstående, så prøv atter at udskrive, ellers læs videre nedenfor.

Kontrollér i andre browsere og med andre printere

Du kan kontrollere, om problemet findes i Firefox, din printer eller den besøgte webside:

• Prøv, om du kan udskrive websiden med en anden browser, fx Microsoft EdgeSafariEpiphany.

Hvis websiden heller ikke udskrives korrekt med en anden browser:

• Problemet skyldes muligvis printeren.
    Hvis du har en anden printer, så prøv, om du kan udskrive websiden på den. Hvis det er muligt, så prøv at opdatere printerdriveren til den første printer. Du finder printerdrivere på printerproducentens webside.
  • Problemet skyldes måske websiden. Kontakt websidens ejer.

Hvis siden udskrives korrekt med en anden printer, så følg nedenstående vejledning.

Nulstil printerindstillingerne i Firefox

1. Klik på menuknappen Fx57Menu, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.
    • Siden Teknisk information med adressen about:support åbnes i et nyt faneblad.
  2. Rul ned til afsnittet Udskrivning, og klik på Ryd gemte indstillinger for udskrivning.

Dette vil fjerne alle ændrede udskriftsindstillinger i Firefox.

Nulstil printerindstillingerne i Firefox

1. Klik på menuknappen Fx57Menu, klik på Fx57Help Hjælp, og klik så på Teknisk information.
    • Siden Teknisk information med adressen about:support åbnes i et nyt faneblad.
  2. Rul ned til afsnittet Udskrivning, og klik på Ryd gemte indstillinger for udskrivning.

Dette vil fjerne alle ændrede udskriftsindstillinger i Firefox.

Nulstil printerindstillingerne i Firefox

Mange printerproblemer kan rettes ved at nulstille printerindstillingerne i Firefox:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Indtast print_printer i søgefeltet.
  3. Klik på knappen Slet Fx71aboutconfig-DeleteButton til højre for indstillingen print_printer.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.

Genstart Firefox, og prøv så atter at udskrive siden.

Bemærk: I ældre versioner af Firefox hed indstillingen print.print_printer. Den gamle indstilling findes muligvis stadig, selvom du også har den nye indstilling. Du kan slette den gamle indstilling ved at klikke på knappen Slet Fx71aboutconfig-DeleteButton. Genstart Firefox, og den gamle indstilling skulle nu være væk.

Nulstil alle udskrivningsindstillinger

Hvis de ovennævnte trin ikke hjalp, kan du nulstille alle indstillinger for udskrivning i Firefox:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Find filen prefs.js i din profilmappe, og kopier den til en anden placering, så du har en backup af den.
  4. Åbn filen prefs.js i profilmappen med en teksteditor, som ikke indsætter ekstra koder, fx NotesblokTextEditEmacs.
  5. Slet alle linjer i filen prefs.js, der starter med user_pref(print. Gem og luk filen.

Hvis Firefox ikke virker korrekt, når du starter programmet, så luk det igen. Slet filen prefs.js i din profilmappe, og flyt den tidligere oprettede backup ind på dens plads.