Kan ikke fjerne en tilføjelse (udvidelse eller tema)

Denne artikel forklarer, hvordan du kan fjerne en udvidelse eller et tema, som ikke kan fjernes ved at følge vejledningerne i artiklerne Deaktiver eller fjern tilføjelser og Fjern en værktøjslinje, som har overtaget din Firefox-søgning eller startside.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Afinstallér tilføjelser i fejlsøgnings-tilstand

Hvis du ikke kan få adgang til fanebladet Tilføjelser, eller hvis muligheden for at fjerne en bestemt tilføjelse er nedtonet, kan du sandsynligvis fjerne den i fejlsøgnings-tilstand.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Klik på knappen Start i dialogboksen.

Når Firefox er i fejlsøgnings-tilstand, så prøv atter at fjerne tilføjelsen, og genstart derefter Firefox.

Afinstallér tilføjelser i fejlsikret tilstand

Hvis du ikke kan få adgang til fanebladet Tilføjelser, eller hvis muligheden for at fjerne en bestemt tilføjelse er nedtonet, kan du sandsynligvis fjerne den i fejlsikret tilstand.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Klik på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstand i dialogboksen.

Når Firefox er i fejlsikret tilstand, så prøv atter at fjerne tilføjelsen, og genstart derefter Firefox.

Afinstallér tilføjelser via kontrolpanelet i Windows

Nogle tilføjelser installeres af andre programmer. Du kan i så fald muligvis afinstallere tilføjelsen i kontrolpanelet eller på indstillingssiden i Windows eller i indstillingerne i "moderprogrammet".

Håndtér udvidelser som er installeret af andre programmer

Nogle gange kan installation eller opdatering af et andet program installere en udvidelse i Firefox, som ikke kan fjernes på fanebladet Tilføjelser, fordi muligheden for at fjerne den er nedtonet eller ikke virker.

Programmet, der installerede tilføjelsen, kan så muligvis have en indstilling til at fjerne tilføjelsen igen. Besøg programmets support-websted for at finde mere information om programmets indstillinger. Alternativt kan du deaktivere udvidelsen på fanebladet Tilføjelser, hvis du ikke ønsker at bruge den. Du deaktiverer tilføjelsen ved at klikke på knappen med de tre prikker ud for udvidelsen, og vælge Deaktiverklikke på den blå kontakt.

Extension Card Options Facebook extension disable fx72

Afinstallér manuelt

Hvis du ikke kan fjerne en udvidelse med de ovennævnte metoder, kan du fjerne den manuelt. Åbn mappen med dine udvidelser:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Åbn mappen extensions i din profilmappe. I mappen extensions finder du en mappe eller en XPI-fil for hver udvidelse og tema, du har installeret.
  3. Inden du fortsætter med den åbnede mappe, skal du bruge et ID-nummer. På fanebladet Teknisk information i Firefox skal du finde afsnittet Udvidelser, og her skal du finde den udvidelse, du vil fjerne. Bemærk ID'et i kolonnen ID.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Slet den mappe eller XPI-fil, hvis navn svarer til udvidelsens ID.

Håndtéring af globalt installerede udvidelser

I sjældne tilfælde er udvidelser installeret globalt i Firefox' programmappe eller via Windows-registreringsdatabasen. Læs denne artikel om Extension Workshop for mere information. Følg disse trin for at fjerne en globalt installeret udvidelse:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Åbn mappen C:\Users\<brugernavn>\AppData\Roaming\Mozilla\, og åbn så mappen Extensions\{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}.
  3. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Åbn mappen Library/Application Support/Mozilla/, og åbn så mappen Extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}.
  3. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Åbn disse mapper:
    • /usr/lib/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/lib64/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/share/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
  3. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.

Baseret på information fra Uninstalling add-ons (mozillaZine KB)