Brug temaer til at ændre udseendet på Firefox

Et tema er en tilføjelsestype, som ændrer udseendet på Firefox. Denne artikel forklarer, hvordan du finder, installerer og håndterer temaer i Firefox.

Hvad er temaer?

Et tema ændrer udseendet på Firefox, fx værktøjslinjernes farver og baggrundsbillede. Farverne på menuerne og de indbyggede Firefox-sider følger temaets farve og afhænger af, om teksten på værktøjslinjen er lys eller mørk. Nogle websteder følger også disse farver. Fx96 Light Theme menu and new tab Fx96 Dark Theme menu and new tab

Firefox leveres med standardtemaet Systemtema, de valgfrie Farvekombinationer, temaer Lyst, Mørkt og Alpenglow, men du kan altid installere nye temaer.

Bemærk: Alle temaer er letvægtstemaer (baggrundstemaer). Udvidede temaer understøttes ikke længere. Læs mere i artiklen Indbyggede temaer i Firefox - alternativ til udvidede temaer.

Sådan installerer du et tema

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Rul ned gennem de foreslåede temaer eller besøg addons.mozilla.org for at se flere temaer.
  3. Klik på navnet på udvikleren af temaet for at få vist mere information om det.
  4. Klik på knappen + Installer tema.
    theme card add-ons manager
    • Hvis du vil installere et tema fra addons.mozilla.org, så klik på temaet, og klik så på knappen + Installer tema.
    themes fx57 2
    Firefox henter det valgte tema, og giver dig besked om, at det er installeret.

Bemærk: Hvis du blot ønsker at ændre farveskemaet, er Colorways by Firefox en samling temaer, du kan vælge imellem.

Du kan også installere Mozillas udvidelse Firefox Color for at ændre farven på faneblade og værktøjslinjer, tilføje en brugerdefineret baggrund og mere. Se websiden Firefox Color for detaljer.

Håndtéring af temaer

Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.

• Temaet, der bruges, vises øverst under Aktiveret.
  • Andre tilgængelige temaer vises nedenunder under DeaktiveretGemte temaer.
Fx101ManageThemesFx103ManageThemes

Sådan nulstiller du temaet tilstandard

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
    • Hvis det Aktive tema er et valgfrit eller tilføjet tema, vises knappen Deaktiver.
  2. Klik på Deaktiver. Systemets standardtema aktiveres.

Sådan skifter du tema

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Vælg et tema på listen.
  3. Klik på Aktiver for at bruge temaet.
    Fx101EnableThemeFx103SwitchTheme

Sådan fjerner du et tema

Bemærk: Du kan ikke fjerne temaerne, som er indbygget i Firefox (Systemtema, Lyst, Mørkt og Alpenglow), men du kan deaktivere dem ved at skifte tema eller nulstille temaet til standardtemaet (se ovenfor).

Sådan fjerner du et tema, du selv har føjet til Firefox:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Temaer.
  2. Klik på knappen med de tre vandrette prikker Fx107-Addons-3dotIcon ud for temaet, du vil fjerne, og vælg Fjern.
    Fx101RemoveThemeFx103RemoveTheme
Bemærk: Hvis du fjerner det aktive tema, bliver bliver temaet Systemtema aktiveret.

Hvis du ikke kan fjerne et tema, så læs artiklen Kan ikke fjerne en tilføjelse (udvidelse eller tema).

Fejlsøgning