Deaktiver tredjeparts cookies i Firefox for at stoppe nogle typer af sporing fra annoncører

Tredjeparts-cookies, også kendt som cookies på tværs af websteder, er cookies som sættes af et andet websted, end det du besøger. Det kan lade sig gøre, hvis det besøgte websted har indhold, som stammer fra et andet websted. Fx har berlingske.dk reklamer, som stammer fra andre websteder, ligesom der er en Facebook-knap på artikelsiderne. Både reklamer og Facebook-knap kan sætte en cookie, der kan læses af henholdsvis annoncøren og Facebook. Når en cookie sættes af en andet end det besøgte websted, betegnes den som en tredjeparts-cookie (cookies på tværs af websteder). Nogle annoncører bruger denne type af cookies til at spore dine besøg på forskellige websteder, hvor de annoncerer. Dette kaldes sporing på tværs af websteder.

Bemærk: Sporings-cookies på tværs af websteder er nu deaktiveret som standard for alle Firefox-brugere. Læs om Udvidet beskyttelse mod sporing for mere information om, hvordan Firefox beskytter dig mod sporing.

Når tredjeparts-cookies er deaktiveret, kan det stoppe nogle, men ikke alle typer af sporing. Hvis det bekymrer dig, så læs følgende artikler:

Deaktiver tredjeparts-cookies

Sådan blokerer du sporings-teknologier på tværs af websteder eller alle tredjeparts-cookies (cookies på tværs af websteder):

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Vælg Tilpasset for at vælge, hvad der skal blokeres under Udvidet beskyttelse mod sporing.
  4. Sæt flueben ud for Cookies og brug rullemenuen til at vælge, hvilke typer af cookies du vil blokere.
    Fx102settings-ETPcustomFx111settings-ETPcustom
    • Vælg Alle tredjeparts-cookies (kan forhindre websteder i at fungere)Alle cookies på tværs af websteder (kan forhindre websteder i at fungere) i rullemenuen for at blokere alle tredjeparts-cookies.
  5. Klik på knappen reload all tabs retina (vises når flere faneblad er åbnet) for at anvende dine nye indstillinger.
Bemærk: Firefox indeholder også funktionen Komplet Cookiebeskyttelse, som laver en "småkagedåse" til hvert websted. Denne funktion holder cookies på det websted, hvor de blev oprettet, så de ikke kan spore dig på tværs af websteder. Komplet Cookiebeskyttelse er aktiveret, når indstillingen Sporings-cookies på tværs af websteder, og isolér andre cookies på tværs af websteder er valgt.

Aktiver tredjeparts-cookies for et enkelt websted

Nogle websteder fungerer måske ikke rigtigt, når tredjeparts-cookies (cookies på tværs af websteder) er blokeret. Sådan slår du Udvidet beskyttelse mod sporing fra for et enkelt websted:

1. Besøg webstedet.
  2. Klik på skjoldet Fx89ShieldIcon til venstre i adressefeltet.
    Fx91ETPtoggle-on
  3. Klik på kontakten Fx91ETPbluetoggle øverst i panelet. Dette slår Udvidet beskyttelse mod sporing fra for det pågældende websted.
    Siden indlæses automatisk og tillader sporings-mekanismer på det pågældende websted.
    Fx91SiteFixedSendReport

Gentag processen, hvis du vil slå Udvidet beskyttelse mod sporing til igen.