Cookies - Information som websteder gemmer på din computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 71301
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver hvad "cookies" er, hvordan de bruges, og håndteres i Firefox.

Hvad er en cookie?

En cookie er information gemt på din computer af et websted du besøger.

I nogle browsere, er hver cookie en lille fil men i Firefox, er alle cookies gemt i én enkelt fil, i Firefoxs profilmappe.

Cookies gemmer ofte dine indstillinger for et websted, så som dit fortrukne sprog eller position. Når du vender tilbage til webstedet, sender Firefox cookies tilbage som tilhører det websted. Dette gør at webstedet kan vise dig information tilpasset dine behov.

Cookies kan gemme en bred vifte af information, inklusiv personlig information (så som navn, hjemmeadresse, mailadresse eller telefonnummer). Denne information kan dog kun gemmes hvis du udlevere det - websteder kan ikke få adgang til information du ikke har givet til dem, og de kan ikke tilgå andre filer på din computer.

Som standard er aktiviteterne af gemte og sendte cookies usynlige for dig. Dog, kan du ændre dine Firefox indstillinger så du kan tillade eller afvise at cookies bliver gemt, slette gemte cookies automatisk når du lukker Firefox, og mere.

Cookie indstillinger

Cookie indstillinger i Firefox håndteres i vinduet IndstillingerPræferencer i panelet Privatliv. Læs Indstillinger til privatliv, browserhistorik og spor mig ikke for information om disse indstillinger.

For instruktioner om at bruge disse indstillinger til bestemte opgaver, læs:

Fejlsøg cookies

Hvis du har et problem med Firefox som involvere cookies, så læs: