Cookies - Information som websteder gemmer på din computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 147215
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

I denne artikel kan du læse, hvad cookies er, hvad de bruges til, og hvordan du håndterer dem i Firefox.

Hvad er en cookie?

En cookie er information, som et websted har gemt på din computer.

I nogle browsere er hver cookie en lille fil, men i Firefox er alle cookies gemt i én enkelt fil, som ligger i Firefox' profilmappe.

Cookies bruges ofte til at gemme dine indstillinger for et websted, såsom dit fortrukne sprog eller din position. Når du vender tilbage til webstedet, kan det aflæse sine egne cookies. Det betyder, at webstedet kan tilpasse websiden til dit behov.

Cookies kan gemme en bred vifte af information, inklusive personlige oplysninger (såsom navn, hjemmeadresse, mailadresse eller telefonnummer). Disse informationer kan dog kun gemmes, hvis du selv udleverer dem til webstedet - websteder kan ikke få adgang til information, som du ikke har givet til dem, og de kan ikke tilgå andre filer på din computer.

Som standard gemmes og sendes cookies, uden at du kan se det. Du kan dog ændre dine Firefox-indstillinger, så du kan tillade eller afvise, at cookies bliver gemt. Du kan fx også vælge at få slettet gemte cookies automatisk, når du lukker Firefox.

Cookie-indstillinger

Cookie-indstillingerne finde du under Indstillinger i Firefox. Sådan finder du indstillingerne:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv. Læs artiklen Indstillinger til privatliv, browserhistorik og spor mig ikke for mere information. Privatliv & sikkerhed og find afsnittet Historik.

Du kan finde vejledninger til at løse bestemte opgaver via indstillingerne i disse artikler:

Fejlsøg cookies

Hvis du har et problem med cookies i Firefox, kan du læse disse artikler: