Brug en hovedadgangskode til at beskytte gemte logins og adgangskoder

Firefox kan gemme dine brugernavne og adgangskoder til websteder, som fx din bank og webmail. Det anbefales, at du bruger en hovedadgangskode, hvis du deler din computer med andre.

Flere enheder/profiler: Hovedadgangskoder sættes lokalt og synkroniseres ikke mellem profiler eller enheder. Hvis du bruger mere end én enhed eller profil, bruger disse separate hovedadgangskoder.

Vigtigt: Når du har sat en hovedadgangskode, skal den indtastes den første gang Firefox skal bruge den i en ny session. Fx når Firefox skal hente login-oplysningerne til en webside. Dette gælder også, hvis du vil tilføje, fjerne eller se en adgangskode.

Enter primary password image for fx80+

Sæt en hovedadgangskode

Firefox bruger som standard ikke hovedadgangskoder til at beskytte gemte login-oplysninger. Sådan sættes en hovedadgangskode:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Logins og adgangskoderAdgangskoder.
  3. Klik på Firefox logins-menuen Three dot menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.

Firefox logins menu
    • Afsnittet Logins og adgangskoderAdgangskoder åbnes på siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' indstillinger.
    Fx80setting-UseAPrimaryPasswordFx122Setting-UseAPrimaryPassword
  4. Sæt flueben ud for Benyt en hovedadgangskode for at åbne dialogboksen Skift hovedadgangskode.
  5. Indtast din hovedadgangskode. Kvalitetsmåleren viser, hvor svært det vil være for uvedkommende at gætte koden. For at oprette en stærk adgangskode, som er svær for andre at gætte, skal din hovedadgangskode have det følgende i sig:
    • Mindst ét stort bogstav for at øge kompleksiteten.
    • Et eller flere tal, der er indlejret i adgangskoden, men som ikke bør være i begyndelsen eller slutningen af ​​den.
    • Mindst ét ikke-alfanumerisk tegn, såsom: @ # $ % ^ & * ( ).
    • Sammensæt din adgangskode, så den er nem for dig at huske, men svær for andre at gætte sig til for at sikre, at det kun er dig, som er i stand til at hente de gemte oplysninger.
    Læs mere om at vælge adgangskoder i artiklen Create secure passwords to keep your identity safe.
    Tip: Undgå almindelige substitutioner eller sekvenser, der ser komplekse ud, men som er almindelige og lette at gætte, såsom "Password1!" eller "Password@13". Brug i stedet unikke sætninger eller ordkombinationer, der kun giver mening for dig, og som du nemt kan huske.
  6. Indtast adgangskoden endnu engang for at bekræfte, at du har indtastet den rigtigt.
    Fx80ChangePrimaryPassword
  7. Klik på knappen OK for at sætte hovedadgangskoden.
  8. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Fjern hovedadgangskoden

Du kan til enhver tid fjerne hovedadgangskoden, hvis du ikke har brug for den mere:

Vigtigt: Uden en hovedadgangskode kan andre med adgang til din computer få adgang til dine gemte adgangskoder.
  1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Logins og adgangskoderAdgangskoder.
  3. Klik på Firefox logins-menuen Three dot menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.

Firefox logins menu
    • Afsnittet Logins og adgangskoderAdgangskoder åbnes på siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' indstillinger.
  4. Fjern fluebenet ud for Benyt en hovedadgangskode.
  5. Indtast den aktuelle hovedadgangskode for at bekræfte, at du har tilladelse til at fjerne den.
  6. Klik på knappen Fjern.
  7. Klik på knappen OK for at bekræfte fjernelsen.
  8. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Skift hovedadgangskoden

Du kan til enhver tid skifte din hovedadgangskode:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Logins og adgangskoderAdgangskoder.
  3. Klik på Firefox logins-menuen Three dot menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.

Firefox logins menu
    • Afsnittet Logins og adgangskoderAdgangskoder åbnes på siden Privatliv & sikkerhed i Firefox' indstillinger.
  4. Klik på knappen Skift hovedadgangskode….
  5. Indtast den aktuelle adgangskode for at bekræfte, at du har tilladelse til at skifte den.
  6. Indtast og genindtast den nye hovedadgangskode i de to felter.
    • Hvis du lader de to feltet være tomme, fjernes din hovedadgangskode.
  7. Klik på knappen OK for at acceptere den nye hovedadgangskode.
  8. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Baseret på information fra Master password (mozillaZine KB)