Anbefalede udvidelser

Udvidelser giver dig mulighed for at føje funktioner til Firefox, så du kan tilpasse din oplevelse, når du browser på nettet. Udvidelser er programmer, der ændrer Firefox' funktionalitet, de er som regel udviklet af tredjepart.

Anbefalede udvidelser adskiller sig fra andre udvidelser, der regelmæssigt gennemgås af Firefox-medarbejdere, ved at de er udvalgte udvidelser, der lever op til de højeste sikkerhedsstandarder, har de bedste funktioner og sikrer de bedste brugeroplevelser. Medarbejderne hos Firefox har gennemtestet udvidelserne, før de bliver godkendt som anbefalede udvidelser.

Her er en liste med alle de anbefalede udvidelser: Anbefalede udvidelser.

Hvordan bliver anbefalede udvidelser udvalgt?

Mozillas redaktionelle medarbejdere identificerer brugbare funktioner. De er især opmærksomme på:

• Virker udvidelsen upåklageligt? Anbefalede udvidelser skal ikke alene fungere, som de lover, de skal også være af høj kvalitet. Der findes fx mange adblockere, men det er ikke dem alle, der fungerer lige godt.
  • Er udvidelsen sikker? Firefox har sat sig som mål at beskytte dig mod tredjeparts software, som måske utilsigtet kompromitterer dine data - eller værre - lækker dine private oplysninger med ondsindede hensigter. Inden en udvidelse opnår status af anbefalet, gennemgår den en dybdegående teknisk gennemgang udført af sikkerhedseksperter.
  • Er udvidelsen forbundet med en exceptionel brugeroplevelse? Anbefalede udvidelser skal være behagelige at bruge, så vores medarbejdere ser på, om udvidelsen tilbyder funktioner, der er lette at bruge og som er godt designet.
  • Er udvidelsen brugbar for et internationalt publikum? På grund af de stramme krav til de anbefalede udvidelser kan vi kun håndtere nogle få hundrede eller færre ad gangen. Vi prøver at udvælge udvidelser, der er relevante for Firefox-bruger jorden rundt.
  • Bliver udvidelsen løbende opdateret? Udviklerne af anbefalede udvidelser skal løbende opdatere udvidelserne for at sikre, at de konstant tilpasses brugernes behov.

Hvor finder jeg anbefalede udvidelser?

Du finder anbefalede udvidelser på addons.mozilla.org (AMO), en platform, hvor du kan finde tusindvis af udvidelser og temaer (tilpasset udseende til Firefox).

Anbefalede udvidelser er markeret med et særligt mærke:

recommended-badge

Anbefalede tilføjelser kan også findes mens du browser med Firefox og via fanebladet tilføjelser.

Kan udviklere købe sig til en anbefaling?

Nej. Alt anbefalet indhold er udvalgt af Mozillas medarbejdere udelukkende ud fra, om de giver brugerne brugbare funktioner og en god oplevelse.

Hvad er risiciene ved at installere ikke-anbefalede udvidelser?

Der er tusindvis af udvidelser, og langt hovedparten er udviklet for at give brugerne nyttige værktøjer og funktioner. Men selv udvidelser udviklet med de bedste intentioner kan utilsigtet udstille eller på anden vis kompromittere følsomme oplysninger.

Herudover er der, desværre, nogle få cyberkriminelle derude, der har som mål at stjæle brugerdata. En metode kan være at få brugeren til at installere ondsindede udvidelser.

I forbindelse med Mozillas medarbejderes gennemgang og udvælgelse af udvidelser, gennemgår hver eneste udvidelse et teknisk sikkerhedstjek for at sikre, at den lever op til Mozillas retningslinjer for sikkerhed.

Bare fordi en udvidelse ikke er anbefalet, betyder det ikke, at den er usikker. Det betyder simpelthen bare, at den ikke er grundigt gennemgået af Mozilla, og at du skal installere den på eget ansvar. Her er tips til at vurdere sikkerheden ved en udvidelse.

Hvad er anbefalede temaer?

Temaer giver dig mulighed for at ændre Firefox' udseende. Et fælleskabsbaseret team gennemgår og udvælger anbefaled temaer ud fra æstetisk kvalitet, opløsning og komposition.

Bemærk: Da temaer ikke udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, gennemgår de ikke et sikkerhedstjek; men alle temaer til brug i Firefox skal overholde Mozillas politik for tilføjelser, Mozillas betingelser for brug og Mozillas retningslinjer for udvidelser.

Må jeg foreslå en udvidelse som en anbefalet udvidelse?

Ja. Hvis der findes en udvidelse, du mener burde være en anfalet udvidelse, kan du sende en mail til amo-featured [at] mozilla [dot] org sammen med et link til dens AMO-side.