Advarsel om usikker adgangskode i Firefox

Når forbindelsen til en login-side ikke er sikker, viser Firefox viser en hængelås med en rød streg Fx89Padlock-RedLine i adressefeltet. Det er for at fortælle dig, at hvis du indtaster din adgangskode, kan den blive stjålet af nogen, der aflytter forbindelsen.

Du vil også få vist en advarsel, når du klikker i et login-felt for at indtaste et brugernavn eller en adgangskode.

Fx122InsecureLogin
Bemærk: Når du begynder at indtaste dine login-informationer, kan advarslen dække for indtastningsfeltet til adgangskoden. Du kan trykke på tasten Tab eller klikke uden for adgangskodefeltet, efter du har indtastet dit brugernavn, for at afvise advarslen.

Hvad kan jeg gøre, hvis en login-side er usikker?

Hvis forbindelsen til login-siden ikke er sikker, kan du undersøge, om der findes en sikker version af siden. Det gør du ved at indtaste https:// i stedet for http:// foran adressen i adressefeltet. Du kan også prøve at kontakte webstedets administrator og bede dem om at benytte en sikker forbindelse. Ellers anbefales det, at du ikke indsender nogen oplysninger via siden.

Om usikre sider

Usikre sider giver ikke sikre forbindelser til besøgende. I stedet bruger de en ukrypteret (HTTP) forbindelse, og enhver information, der deles med disse sider, er i fare. Sider, der indeholder eller kræver indtastning af personlige oplysninger, såsom kreditkortnumre, personlige data eller adgangskoder, bør bruge en sikker forbindelse for at forhindre, at dine oplysninger stjæles.

Tip: En side med en sikker forbindelse har en adresse, der begynder med https:// samt et ikon med en hængelås Fx89Padlock i adressefeltet.

Lock89addressbar

Du bør ikke indtaste private oplysninger, såsom adgangskoder, på en side med en usikker forbindelse. De oplysninger, du indtaster via en usikker forbindelse, kan blive stjålet. Læs artiklen Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker, hvis du vil vide mere.

Note til udviklere

For udviklere, der vil vide mere om denne advarsel, henvises til denne MDN Web Docs-side. Dokumentationen forklarer, hvornår og hvorfor Firefox viser denne advarsel, og giver nogle oplysninger om, hvordan problemet løses. Der er mere information i dette Mozilla-blogindlæg.