Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Při psaní mailové adresy do pole "komu" program nevyhledává (nedoplňuje) adresy

more options

Zdravím, včera se nainstalovala aktualizace 78.5.1 a od té doby, když dám vytvořit nový mail, a v poli komu začnu psát jméno adresáta, nic se neděje, program nevyhledává v adresáři. Zkoušel jsem zadávat jména i přímo adresy, které jsou v adresáři a nic.

Máte někdo podobný problém, a hlavně radu, jak to vyřešit?

Zdravím, včera se nainstalovala aktualizace 78.5.1 a od té doby, když dám vytvořit nový mail, a v poli komu začnu psát jméno adresáta, nic se neděje, program nevyhledává v adresáři. Zkoušel jsem zadávat jména i přímo adresy, které jsou v adresáři a nic. Máte někdo podobný problém, a hlavně radu, jak to vyřešit?

All Replies (6)

more options

Koukal jsi do nastavení Thunderbirdu? Nástroje - Možnosti - Vytváření - karta Adresování - Místní kontakty.

more options

Tam to mám nastavené a nic. Fungovalo to v pohodě do momentu, kdy se provedla poslední aktualizace. Zkoušel jsem projít veškerá nastavení krok po kroku, ale vše mám nastavené stejně jako předtím. Tobě to z touhle verzí normálně funguje?

more options

Nepoužívám nové verze Thunderbirdu. Zůstávám na verzi 60.9.0 Zkus to bez doplňků (Nápověda - Technické informace - Restartovat se zakázanými doplňky).

more options

Zdravím, když provedu restart se zakázanými doplňky, tak to funguje. Takže teď už vím, že problém je v doplňcích. Následně jsem zjistil, že to dělá doplněk CardBook. Tudíž ti moc děkuji za nasměrování, jak zjistit, kde je problém. Nicméně, vzhledem k tomu, že se bez tohoto doplňku neobejdu, tak je to stejně v háji :-(

more options

Nebo zkusit najít obdobný doplněk pro Thunderbird. Hledat např. contact manager

more options

Tak vyřešeno. Kdyby někdo měl stejný problém, stačí zajít sem: https://gitlab.com/CardBook/CardBook/-/issues/1064#note_458701495 Je zde jednoduché řešení problému.