Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Synchronizace kontaktů s Gmailem

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 24 views
  • Last reply by Pavel951

more options

Dobrý den. Nefunguje mně synchronizace kontaktů s Gmailem.Když kliknu na Sync..,tak na spodní části se neobjeví "Synchronizing" jako vždy.Delší dobu se nic neděje a pak vyskočí okno v angličtině,dále uvádím překlad : "Jeden nebo více vašich mailing listů bylo přerušeno. To může nastat, pokud přetáhnete několik kontaktů do e-mailových konferencí, nebo někdy, pokud máte kontakty bez e-mailových adres. Některé skupiny v Gmailu (Moje kontakty, Spolupracovníci, Rodina a Přátelé) nelze vymazat ani přejmenovat. Klepnutím na tlačítko OK obnovíte knihu adres nebo ji zrušíte stisknutím tlačítka Storno. Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum." Obě možnosti jsem zkusil,OK i Storno.Nic nepomáhá. Synchronizace mně již dlouho fungovala.Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.Toto okno nevyskočí po každém spuštění synchronizace,jenom někdy.Zkusil jsem odstranit doplněk "gContactSync" a znovu ho naistalovat,ale nepomohlo to.Emailové konference nepoužívám.Kontaktů bez emailových adres mám dost.Snímek vyskakovacího okna jsem neudělal,protože už nechce vyskočit.Prosím o radu,jak tento problém řešit.Děkuji Pavel.

Dobrý den. Nefunguje mně synchronizace kontaktů s Gmailem.Když kliknu na Sync..,tak na spodní části se neobjeví "Synchronizing" jako vždy.Delší dobu se nic neděje a pak vyskočí okno v angličtině,dále uvádím překlad : "Jeden nebo více vašich mailing listů bylo přerušeno. To může nastat, pokud přetáhnete několik kontaktů do e-mailových konferencí, nebo někdy, pokud máte kontakty bez e-mailových adres. Některé skupiny v Gmailu (Moje kontakty, Spolupracovníci, Rodina a Přátelé) nelze vymazat ani přejmenovat. Klepnutím na tlačítko OK obnovíte knihu adres nebo ji zrušíte stisknutím tlačítka Storno. Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum." Obě možnosti jsem zkusil,OK i Storno.Nic nepomáhá. Synchronizace mně již dlouho fungovala.Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.Toto okno nevyskočí po každém spuštění synchronizace,jenom někdy.Zkusil jsem odstranit doplněk "gContactSync" a znovu ho naistalovat,ale nepomohlo to.Emailové konference nepoužívám.Kontaktů bez emailových adres mám dost.Snímek vyskakovacího okna jsem neudělal,protože už nechce vyskočit.Prosím o radu,jak tento problém řešit.Děkuji Pavel.

All Replies (2)

more options

Pavel951 said

Pokud máte nějaké dotazy, navštivte fórum.

Když jsem nyní v Tunderbirdu smazal všechny kontakty a chtěl jsem je synchronizovat s Gmailem,kde jsem jich měl 468,tak to najednou nejde a vyskočí výše uvedené okno.

gContactSync je rozšíření a tím "fórem" se patrně myslí fórum doplňku nebo jeho autora: http://www.pirules.org

Tím smazáním sis asi zadělal na problémy. Podle mě ta "synchronizace" funguje jen jednosměrně - z PC na server g-mailu. Odtud lze ty kontakty vyexportovat do souboru .csv a pak je zkusit nacpat zpátky do Thunderbirdu přes Kontakty - Nástroje - Importovat .csv (bez záruky).

more options

Smazáním jsem si na problémy opravdu zadělal.K té synchronizaci. TB používám již několik let.Za tu dobu jsem zjistil,že synchronizace kontaktů Gmail - TB chodila naprosto spolehlivě.Naopak TB - Gmail nebyla spolehlivá.Tak jsem všechny změny,opravy,mazání a doplňování kontaktů dělal v Gmailu.Do této doby perfektní.