Detecció de portal cautiu

Revision Information
  • Revision id: 271706
  • Created:
  • Creator: jordis
  • Comentari: correccions generals. Per norma general, l'adreçament a l'usuari de "vós", no de "tu".
  • Reviewed: No
  • Ready for localization: No
Revision Source
Revision Content

Comprovacions de portal captiu

El detector de portals captius del Firefox comprova si la connexió de xarxa requereix iniciar sessió. Això passa a vegades quan s'utilitza una connexió Wi-Fi pública. El Firefox ho fa connectant-se regularment a http://detectportal.firefox.com/canonical.html. El Firefox també realitzarà connexions a aquest URL per comprovar si la vostra xarxa actual és compatible amb determinades tecnologies, com IPv6.

Què cal fer després de la comprovació de portal captiu

Si el Firefox ha deixat la pàgina oberta, podeu tancar-la.

Si això us passa amb freqüència, envieu un informe d'error de xarxa i descriviu què ha passat (cal crear un compte al Bugzilla).

Com funcionen els portals captius

Un portal captiu és una xarxa que requereix la vostra acció abans de permetre que us connecteu a Internet. Aquesta acció pot ser iniciar la sessió amb un nom d'usuari i una contrasenya, o simplement acceptar les condicions d'ús de la xarxa.

La manera com la majoria de les xarxes ho fan és redirigint-vos a una pàgina d'aquest tipus. El Firefox realitzarà connexions automàtiques per detectar aquestes redireccions. Quan això succeeix, veureu una notificació que indica que potser necessiteu iniciar la sessió a la xarxa. Normalment, després de fer-ho, la pestanya es tancarà automàticament. De vegades es quedarà oberta per mostrar un missatge dels propietaris de la xarxa.