Detecció de portal cautiu

Comprovacions de portal captiu

El detector de portals captius de Firefox comprova si la connexió de xarxa requereix iniciar sessió. Això passa a vegades quan s'utilitza una connexió Wi-Fi pública. Firefox ho fa connectant-se regularment a http://detectportal.firefox.com/canonical.html. Firefox també realitzarà connexions a aquesta URL per comprovar si la teva xarxa actual suporta determinades tecnologies com IPv6.

Què fer després de la comprovació del portal captiu

Si la pàgina ha quedat oberta per Firefox, simplement pots tancar-la.

Si això passa amb freqüència, si us plau, envia un informe de bug de xarxa i descriu el que ha passat (cal crear un compte a Bugzilla).

Com funcionen els portals captius

Un portal captiu és el que anomenem una xarxa que requereix la teva acció abans de permetre que et connectis a Internet. Aquesta acció pot ser iniciar sessió amb un nom d'usuari i una contrasenya, o simplement acceptar els termes i condicions de la xarxa.

La manera com la majoria de les xarxes ho fan és redirigir-te a una pàgina d'aquest tipus. Firefox realitzarà connexions automàtiques per detectar aquestes redireccions. Quan això succeeix, veuràs una notificació que indica que potser necessites iniciar sessió a la xarxa. Normalment, després de fer-ho, la pestanya es tancarà automàticament. De vegades es mantindrà oberta per mostrar un missatge dels propietaris de la xarxa.