Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Přenos konkrétní části profilu či složky Thunderbirdu - pokud existuje - do nového PC

  • 4 replies
  • 1 has this problem
  • 2 views
  • Last reply by mldvorak1

more options

Dobrý den, na Thunderbirdu ve starém pc jsem měl v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku "Archiv" s podsložkami, kam jsem si ukládal e-maily, které jsem si chtěl archivovat. Po úspěšné migraci a přesunu profilu a kontaktů na nový pc se mi však již žádná "vlastní" složka s podsložkami v Místních složkách Thunderbirdu na novém pc neobjevila. Prosím o radu, který konkrétní soubor z původního profilu Thunderbirdu (starý pc mám ještě k dispozici) mám přenést, aby se mi ten "vlastni" Archiv s podsložkami v Thunderbiurdu na novém pc objevil. Kam byly dané složky a v nich uložené staré emaily ukládány? Nebo jsou v nějaké složce někde mimo Profil?

Mohl bych asi všechny ty staré emaily ze starého pc "přeposlat" na nový :-), ale vzhledem k tomu, že je jich hodně, snad - doufám - existuje nějaké "efektivnější" řešení. Předem díky za pomoc.

Dobrý den, na Thunderbirdu ve starém pc jsem měl v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku "Archiv" s podsložkami, kam jsem si ukládal e-maily, které jsem si chtěl archivovat. Po úspěšné migraci a přesunu profilu a kontaktů na nový pc se mi však již žádná "vlastní" složka s podsložkami v Místních složkách Thunderbirdu na novém pc neobjevila. Prosím o radu, který konkrétní soubor z původního profilu Thunderbirdu (starý pc mám ještě k dispozici) mám přenést, aby se mi ten "vlastni" Archiv s podsložkami v Thunderbiurdu na novém pc objevil. Kam byly dané složky a v nich uložené staré emaily ukládány? Nebo jsou v nějaké složce někde mimo Profil? Mohl bych asi všechny ty staré emaily ze starého pc "přeposlat" na nový :-), ale vzhledem k tomu, že je jich hodně, snad - doufám - existuje nějaké "efektivnější" řešení. Předem díky za pomoc.

All Replies (4)

more options

Ak máte ešte prístup k starému Thunderbirdu s poštou, tak odporúčam tento postup: 1. Vypnite Thunderbird 2. Zo starého PROFILU Thunderbirdu prekopírujte do nového PROFILU Thunderbirdu celý priečinok Mail (Ak mate prístup POP3) a priečinok ImapMail (ak mate prístup IMAP). Tam je všetko to čo potrebujete - všetka pošta a nastavenie účtov. Takto mate teraz skopírovanú poštu a nastavenia účtov. 3. Pokiaľ spustite Thunderbird, tak uvidíte späť svoju starú poštu.

more options

Toto bohužel problém nevyřešilo... Problém spočívá v přenosu vlastních vytvořených podsložek v mnou vytvořené složce Archiv, vytvořené mnou v Místních složkách ve starém Thunderbirdu a počítači. Nejde mi o přenos aktivních účtů a jejich nastavení, ale o přenos právě těch starých vlastních složek a podsložek v dole v Místních složkách. V těch složkách jsem měl uložené např. staré emaily (třeba 10 let) s různými návody, licenčními čísly apod. V té složce ImapMail jsou bohužel pouze aktivní účty, neobsahuje žádnou podsložku "Místní složky".

Zajímalo kde je (byla) ukryta složka "Místní složky", protože právě v ní jsem měl ty vlastní složky umístěné. Strom byl:

_ nahoře aktivní účty imap - poslední dole "Místní složky", v této složce je dále: - Nevyžádaná - Koš - Pošta k odeslání a pod ní jsme měl tu vlastní složku - Archiv (a vní spoustu starých zajímavých stažených emailů)

Díky každému za radu...

more options
  • v Místních složkách vytvořenou svou vlastní složku...

Když jsi přenášel složku Mail, tak ses do ní nedíval? Je tam složka Local Folders. Jinak - tohle je jenom fórum uživatelů, autoři sem nechodí. Zkus "kováře": https://bugzilla.mozilla.org

more options

Už jsem to mezitím objevil také, přesně tak, bylo to ve složce "Local Folders", přesto dík za snahu a pomoc.

On se při původním kopírování profilu vytvořil "druhý" profil "default-release-1", ve kterém ta složka stará Local folders byla, ale nenačítala se. Po překopírování do té "správné" defaultní složky to už dole zase všechno naskočilo. Ještě jednou díky za snahu.