Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Non english characters in attachment filename

  • 8 replies
  • 2 have this problem
  • 6 views
  • Last reply by poljos

more options

I´m using Czech localization of Thunderbird. I want to use Explorer conext menu "Send to -> e-mail recipient" but this command doesn´t work for files with czech characters in filename. After renaming the file it works. Thunderbird starts automatically but there is no auto composed window to send the message.

Windows 7, Thunderbird 60.5.3 (32-bit), Microsoft Visual C++ redistributable 2015 Update3 (14.0.24.12)

Any ideas? Thanks.

I´m using Czech localization of Thunderbird. I want to use Explorer conext menu "Send to -> e-mail recipient" but this command doesn´t work for files with czech characters in filename. After renaming the file it works. Thunderbird starts automatically but there is no auto composed window to send the message. Windows 7, Thunderbird 60.5.3 (32-bit), Microsoft Visual C++ redistributable 2015 Update3 (14.0.24.12) Any ideas? Thanks.

All Replies (8)

more options

Nebude to podobný problém, jaký se tady "řeší" už celý týden? Řešením bylo "proveď čistou instalaci nové verze". Nejsem si jistý, jestli se to vztahuje i na tvůj problém.

Máš TB 60.5.3 (asi nová aktualizace s "opravou" předchozí zkažené verze). Ten problém se možná přenesl.

Zkoušel jsi udělat nový profil Thunderbirdu (pro porovnání)?

more options

Přiznávám, že hledat odpověď, ani položit otázku v češtině jsem nezkusil ;-). Českou komunitu jsem podcenil. Dneska vyzkouším novou instalaci.

Děkuju za tip.

more options

Čistá instalace nepomohla, ani nový profil, ani restart PC po čisté instalaci. Pokud soubor obsahuje v názvu české znaky ( stačí pouze jeden ) nejde pomocí pravého tlačítka (Odeslat >> Příjemce e-mailu ) odeslat. W7 64bit, TB 60.5.3 (32bit)

Modified by Robert-weby

more options

To máš nainstalovaný český Thunderbird, anebo máš jen počeštěnou verzi? Zkus si stáhnout offline instalačku Thunderbirdu a přeinstaluj to. Nic dalšího mě nenapadá. http://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/

Pokud to nezabere, zkus se poptat na https://bugzilla.mozilla.org

more options

To všechno už jsem zkoušel. Mám český TB. Zkoušel jsem i EN a ten to dělá taky. Nejhorší je, že když se vrátím k verzi 60.5.1 tak se při zmíněné funkci rozpadne diakritika. Viz. příloha

Modified by Robert-weby

more options

Tak tohle je ale něco jiného, než o čem jsem psal já. Tys psal v dotazu, že máš problém s Odeslat mailem. Na tom obrázku je špatně nastavená znaková sada. Zkus to nastavit podle přílohy.

more options

Ne, ne, je to pořád stejný problém. Pokud mám nainstalovanou verzi 60.5.3 nefunguje funkce "Odeslat mailem" pro soubory které v názvu obsahují diakritiku. Soubory bez diakritiky v názvu odesílat jdou bez problému. Pokud udělám downgrade na verzi 60.5.1 ( ve které před aktualizací vše fungovalo ) začne opět funkce "Odeslat mailem" fungovat na všechny soubory, ale mail vytvořený touto funkcí má takto rozbitou diakritiku. To nastavení, které si poslal v příloze, jsem samozřejmě kontroloval hned jako první a je přesně takové jak ho máš. Používám ho tak nastavené už léta. Opravdu jsem už bezradný :-(

more options

Takže nezbývá, než nechat ten downgrade 60.5.1, kde to funguje, zakázat automatické aktualizace a počkat, až se někdo z Mozilly vzpamatuje.