Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Thunderbird - SMTP spojení ztraceno

more options

Dobrý den,

prosím o radu, máme problém s Thunderbird a odesláním mailu SMTP serverem, nastavení podle poskytovatele www.webhosting-c4.cz/nastaveni-sluzeb a na jejich doporučení použitý port 12345, kvůli spamu ze zahraničí.

Chyba je: Zprávu se nepodařilo odeslat, protože spojení se SMTP serverem smtp.domena.cz bylo ztraceno uprostřed transakce.

Problém je jen ze zahraničí, z ČR vše funguje. Za mě se spojení naváže, ale je nestabilní.

Udělal jsem test přes ping na doménu, proběhl bez problému ping mail.domena.cz, zde je jen větší odezva.

Antivir je Windows Defender, vypl jsem kontrolu v reálném čase a nic, přidal jsem výjimku Thunderbirdu do firewallu pro veřejné sítě a také nic.

Děkuji za případné rady, kam se zaměřit.

Dobrý den, prosím o radu, máme problém s Thunderbird a odesláním mailu SMTP serverem, nastavení podle poskytovatele www.webhosting-c4.cz/nastaveni-sluzeb a na jejich doporučení použitý port 12345, kvůli spamu ze zahraničí. '''Chyba je''': Zprávu se nepodařilo odeslat, protože spojení se SMTP serverem smtp.domena.cz bylo ztraceno uprostřed transakce. Problém je jen ze zahraničí, z ČR vše funguje. Za mě se spojení naváže, ale je nestabilní. Udělal jsem test přes ping na doménu, proběhl bez problému ping mail.domena.cz, zde je jen větší odezva. Antivir je Windows Defender, vypl jsem kontrolu v reálném čase a nic, přidal jsem výjimku Thunderbirdu do firewallu pro veřejné sítě a také nic. Děkuji za případné rady, kam se zaměřit.

All Replies (4)

more options

www.webhosting-c4.cz pro odesílání e-mailů doporučuje používat SMTP server vašeho poskytovatele připojení k internetu (alternativně prý můžete využít i jejich SMTP server, ale podle vás je nefunkční). Nastavení SMTP serveru vám poskytne váš poskytovatel připojení k internetu.

Helpful?

more options

Děkuji za reakci,

SMTP poskytovatele internetu není možné. Připojení je ze zahraničí většinou z veřejné WiFi, třeba kavárny, restaurace z hotelu. Mám informaci, že to dělá jak v Tunisu tak v Řecku. Pokud se email odešle přímo z Web Mailu poskytovatele hostingu, tak se odešle.

Zkoušel jsem různé variace portu, šifrování, autentizace zabezpečení. Buď je chyba stejná, že došlo ke ztrátě připojení, nebo napíše že se nepodařilo připojit k SMTP serveru, to beru že tato variace je úplné nefunkční

Helpful?

more options

reklamyhoby napsal(a)

... Připojení je ze zahraničí většinou z veřejné WiFi, třeba kavárny, restaurace z hotelu...

Pravděpodobně poskytovatel internetového připojení z veřejné WiFi blokuje cizí SMTP servery.

Modified by Ansam

Helpful?

more options

A lze nějak ověřit že k blokaci dochází, nějaký příkaz do cmd, webová služba ?

Helpful?

Sual ver

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.