Where did you install Firefox from? Help Mozilla uncover 3rd party websites that offer problematic Firefox installation by taking part in our campaign. There will be swag, and you'll be featured in our blog if you manage to report at least 10 valid reports!

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox tarayıcı piksel kaydırma sorunu

more options

Merhaba, İki adet aynı marka ve özelliklerde monitör kullanıyorum. Ekran çözünürlük ayarları 1920x1080 piksel. Tarayıcıyı ikinci monitörde açıyorum ve "xulstore.json" da ayarlarım bu şekilde "screenX:1920,screenY:0,width:1300,height:1080,sizemode:normal" olduğundan ikinci monitörün sıfır pikselinde açıyor. Buraya kadar bir sorun yok.

Fakat son kapatılan sekmeler ayarını (user_pref("browser.sessionstore.max_tabs_undo", 25)) "prefs.js" dosyasında "user_pref("browser.sessionstore.max_tabs_undo", 0)" yaptığım zaman, ikinci mönitörün sıfır pikselinde açmıyor ve 5 piksel sağa kayıyor. Yani sanki "xulstore.json" da 1925 px ayarlanmış gibi oluyor. Fakat "xulstore.json" dosyasına baktığımda ise yaptığım ayar (screenX:1920) duruyor.

Bu sorunun "son kapatılan sekmeler ayarını" sıfır yapınca kaymasını önlemenin bir yolu var mı?

Merhaba, İki adet aynı marka ve özelliklerde monitör kullanıyorum. Ekran çözünürlük ayarları 1920x1080 piksel. Tarayıcıyı ikinci monitörde açıyorum ve "xulstore.json" da ayarlarım bu şekilde "screenX:1920,screenY:0,width:1300,height:1080,sizemode:normal" olduğundan ikinci monitörün sıfır pikselinde açıyor. Buraya kadar bir sorun yok. Fakat son kapatılan sekmeler ayarını (user_pref("browser.sessionstore.max_tabs_undo", 25)) "prefs.js" dosyasında "user_pref("browser.sessionstore.max_tabs_undo", 0)" yaptığım zaman, ikinci mönitörün sıfır pikselinde açmıyor ve 5 piksel sağa kayıyor. Yani sanki "xulstore.json" da 1925 px ayarlanmış gibi oluyor. Fakat "xulstore.json" dosyasına baktığımda ise yaptığım ayar (screenX:1920) duruyor. Bu sorunun "son kapatılan sekmeler ayarını" sıfır yapınca kaymasını önlemenin bir yolu var mı?
Attached screenshots

Modified by user169070400818535674372215796736568167934

All Replies (4)

more options

Şunları deneyebilirsiniz:

Tarayıcı ayarlarınızdan "Önceki pencereleri ve sekmeleri aç" ayarını kapatın. Ardından about:config'e girip browser.sessionstore.max_resumed_crashes tercihini 0 olarak ayarlayın.

Helpful?

more options

Sayın Selim, ilginize teşekkür ederim. "Önceki pencereleri ve sekmeleri aç" kapalı idi. "browser.sessionstore.max_resumed_crashes -->0" yaptım, "browser.sessionstore.max_tabs_undo --> 0" yaptım yine kayma var.

Helpful?

more options

Bu durumda bir bug söz konusu olabilir. Bugzilla'da bir bug kaydı açarsanız geliştiricilerimiz sorunu inceleyebilir.

Helpful?

more options

Teşekkürler Selim

Helpful?

Sual ver

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.