Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Zdrávím, chtěl bych požádat o radu ohledně malwareu: ,, navsmart.info ". Všechny dosavadní pokusy o odstranění selhali.

  • 3 cavab
  • 1 has this problem
  • 8 views
  • Last reply by poljos

more options

Zdrávím, chtěl bych požádat o radu ohledně malwareu: ,, navsmart.info ". Tento "virus" mi působí v prohlížeči značné problémy (např. : Neschopnost nastavit prohlížeč jako výchozí a nastavit domovskou schránku.). Tyto problémy se neustále opakují. Nastavím prohlížeč jako výchozí, startovní stránku firefox jako domovskou stránku, ale jakmile prohlížeč zavřu a znovu otevřu, program se chová jako kdybych žádný z předešlích kroků nepodnikl. Udělal jsem snad vše co bylo v mých silách, kontrola počítače antivirem, kontrola počítače dvěma nezavislímy antiviry které jsou určeny speciálně na Malware a Spyware (jednalo se o programy : Malwarebytes a Wipersoft) a dvakrát jsem podnikl Refresh Firefoxu. Nic nezabralo, proto vás žádám o pomoc. Za jakoukoliv radu vedoucí k vyřešení problému budu vděčný.

Děkuji David V. Zajíček

P.S. ještě chci dodat že při startu se otevře tato stránka : http://navsmart.info/RSZKZ/?hp , společně s návrhem nastavení Firefoxu jako výchozího prohlížeče.

Zdrávím, chtěl bych požádat o radu ohledně malwareu: ,, navsmart.info ". Tento "virus" mi působí v prohlížeči značné problémy (např. : Neschopnost nastavit prohlížeč jako výchozí a nastavit domovskou schránku.). Tyto problémy se neustále opakují. Nastavím prohlížeč jako výchozí, startovní stránku firefox jako domovskou stránku, ale jakmile prohlížeč zavřu a znovu otevřu, program se chová jako kdybych žádný z předešlích kroků nepodnikl. Udělal jsem snad vše co bylo v mých silách, kontrola počítače antivirem, kontrola počítače dvěma nezavislímy antiviry které jsou určeny speciálně na Malware a Spyware (jednalo se o programy : Malwarebytes a Wipersoft) a dvakrát jsem podnikl Refresh Firefoxu. Nic nezabralo, proto vás žádám o pomoc. Za jakoukoliv radu vedoucí k vyřešení problému budu vděčný. Děkuji David V. Zajíček P.S. ještě chci dodat že při startu se otevře tato stránka : http://navsmart.info/RSZKZ/?hp , společně s návrhem nastavení Firefoxu jako výchozího prohlížeče.

All Replies (3)

more options

Tohle sice není fórum o virech, ale můžeš zkusit MBAM + AdwCleaner (použij oba programy v nouzovém režimu systému). Programy jsou ověřené, snad se tím podaří zlikvidovat škodnou.

more options

Děkuji za radu, ještě chci dodat že druhý den je domovská stránka už v pořádku jediné co se mi stále nedaří, je nastavit Firefox jako výchozí prohlížeč (doporučené programy sem ještě nepoužil).

more options

Nevím jak jsi to "Výchozí" nastavoval. Běžně je to v F10 - Nástroje - Možnosti - Obecné. Pokud není Firefox nastavený jako výchozí prohlížeč, je tam potřeba použít tlačítko Nastavit jako výchozí a dále zatrhnout příslušné políčko automatické kontroly při spuštění Firefoxu.

Ty programy v tom nouzáku rozhodně použij. Obnovená domovská stránka ještě nemusí znamenat výhru. AdwCleaner se vůbec neinstaluje - jen si ho stáhneš a spusíš.