Rensa ut känslig data

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Firefox använder sig av privat data såsom användarnamn, historik och cookies, för att förbättra din upplevelse på internet.

Ibland kan det hända att du inte vill att andra användare av datorn ska kunna se eller få tillgång till denna information. I sådana fall så kan du totalt nollställa denna informationen. Det här kan göras när du än känner för, eller ställas in för att automatiskt radera vissa delar automatiskt.

Vad är privat data?

• Webbläsarhistorik: innehåller en logg av webbsidor du nyligen besökt.
  • Filhämtningshistorik: behåller en lista av filer du laddat ner.
  • Sparad formulärdata och sökhistorik: innehåller en lista av fraser du skrivit in i olika fält, såsom webbsökningings-, namn- och adressfält.
  • Cache: lagrar tillfälliga filer, såsom webbsidor och andra sorts media online, som du laddat ner från internet.
  • Kakor: lagrar filer skapade av webbsidor, som innehåller information om din dator, såsom dina inställningar när du besökte webbsidan. (En webbsida med en "Kom ihåg mig"-checkbox är ett typiskt exempel på användare av cookie)
  • Nedkopplad webbplatsdata: information som webbsidor har sparat på din dator för användande vid nedkopplad anslutning.
  • Sparade lösenord: innehåller en lista av användarnamn och lösenord som du valt att Firefox ska komma ihåg.
  • Autentiserade sessioner: håller dig inloggad på säkra webbsidor som du redan använt lösenordspåminnaren för att logga in på.

.

Clearing your private data

1. Överst i FirefoxfönstretOn the menu bar På menyfältet, klicka på Verktygsmenyn, och välj Rensa ut känslig data....

2. "Rensa ut känslig data"-fönstret kommer att öppnas för att du kunna välja vilken privat del av den sparade datan som du vill radera.

3. Bocka i rutan på den delen du vill radera
  1. Bocka i rutan på den delen du vill radera, klicka sedan på Rensa nu för att radera vald del.

Nu är det klart! För att stänga utan att radera någon historik alls, behöver du bara klicka på Stäng, .

Note:

Om du fortfarande ser äldre adresser i adressfältet så är det för att dessa är bokmärken, vilket inte räknas som delar av din historik. Det här en funktion av Firefox egna Adressfältet kompletterar automatiskt i Firefox.

Om du inte vill att bokmärken ska visas i adressfältet, läs Kan inte rensa historiken i adressfältet.
Note: Om du fortfarande ser äldre adresser i adressfältet så är det för att dessa är bokmärken, vilket inte räknas som delar av din historik. Det här en funktion i Firefox egna Adressfältet kompletterar automatiskt i Firefox.
Om du inte vill att bokmärken ska visas i adressfältet, läs restricting Location bar suggestions.

Konfigurera privat data-radering

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj sekretesspanelen. Du kan nu se tre rutor relaterande till din sekretess: Historik, Kakor och Känslig data.

I "Sekressdelen"-delen är dessa föjande val tillgängliga:

• Rensa alltid ut känslig data när Firefox avslutas: Du kan välja att Firefox alltid ska radera din känsliga data när det stängs. För att konfigurera vad som automatiskt ska raderas, välj Inställningar....
    • Fråga innan rensning av känslig data: Med detta val aktiverat så frågar Firefox dig alltid innan du automatiskt raderar känslig data.
      • För att omedelbart radera all privat data som du valt för radering, klicka på Rensa nu.