Unngå og rapporter svindel med Mozilla teknisk støtte

Mozilla tilbyr ikke telefon-støtte, tar ikke betalt for nedlasting av programvare, oppgraderinger eller teknisk hjelp, og anerkjenner ikke noe firma som gjør det. Firmaer som ber om betaling eller personlig informasjon fra deg for å installere, oppdatere eller gi støtte for Firefox eller Thunderbird, er ikke tilknyttet Mozilla og bør unngås.

Vanlige svindelforsøk relatert til teknisk støtte

• Advarsler om virus som ber deg ringe et spesielt telefonnummer, laste ned spesiell programvare eller ber deg tillate et virus scan.
  • Firmaer som bruker Mozillas merkenavn og logoer for å ta betaling for installasjoner, reparasjoner og oppdateringer av Firefox eller Thunderbird.
  • Oppringinger fra "representanter fra Mozilla" som forsøker å presse deg til å betale for en tjeneste eller til å gi dem tilgang til datamaskinen din.

Om du blir utsatt for en av disse svindelforsøkene, besøk Federal Trade Commission (USA) eller Econsumer.gov (internasjonalt).

Beskytt deg selv mot svindelforsøk

• Besøk det offisielle nettstedet for Mozilla Brukerstøtte (https://support.mozilla.org/no) eller andre anerkjente ressurser for alle problemer av tekniske art. Det finnes ingen andre Mozilla-godkjente kilder til teknisk brukerstøtte og enhver som bruker navnet til Mozilla eller logoene for å hevde at de er knyttet til Mozilla bør rapporteres her. Lenker til nettsteder utenfor Mozilla som du finner i brukerstøtteforumene på https://support.mozilla.org er kontrollert av moderatorer og er trygge å besøke.
  • Mozilla tilbyr ikke telefon-støtte. Ikke ring til eller gi informasjon til personer som hevder de representerer Mozilla.

Rapporter misbruk av varemerker

Hjelp til med å stoppe svindlere. Om du ser andre bruker navnene eller logoene til Firefox eller Thunderbird for å representere Mozilla, send inn en svindelrapport.