Sikker forbindelse ble ikke opprettet og Firefox koblet ikke opp

Denne artikkelen forklarer hvorfor du får se en Sikker tilkobling mislyktes eller en Kan ikke koble til, potensiell sikkerhetsrisiko feilmeldingsside, og hva du kan gjøre med det.

Sikker forbindelse kan ikke opprettes

Når et nettsted som krever en sikker (HTTPS) forbindelse, forsøker å sikre kommunikasjonen med PCen din, så sjekker Firefox at både nettstedssertifikatet og forbindelsesmetoden er sikre. Om en sikker forbindelse ikke kan opprettes, vil Firefox vise feilmeldingssiden Sikker tilkobling mislyktes eller kan ikke koble til: Potensielt sikkerhetsproblem.

Sikker tilkobling mislyktes

Feilmeldingssiden Sikker tilkobling mislyktes vil inneholde en beskrivelse av feilen og en Prøv igjen knapp. Det er ikke mulig å legge til et sikkerhetsavvik for denne typen feil.

Fx97WinNorskSikkerTilkoblingMislyktes

Feilmeldingssiden vil også vise følgende informasjon:

• Siden du forsøker åpne kan ikke vises fordi det ikke kunne bekreftes at overført data er autentisk.
  • Kontakt nettstedseieren og informer om problemet.

Koblet ikke til: Potensielt sikkerhetsproblem

Visse feilsituasjoner vedrørende sikker oppkobling vil gi en Koblet ikke til: Potensielt sikkerhetsproblem feilmeldingsside.

Fx97WinNorskKobletIkkeTilPotSikkerhetsprob

Feilmeldingssiden vil inneholde en beskrivelse av den potensielle sikkerhetstrusselen og en Avansert…-knapp for å se feilkoden og andre tekniske detaljer. Det er ikke mulig å legge til et sikkerhetsavvik for å besøke nettsiden.

Nettstedsproblemer

TLS versjonen er ikke støttet

Noen nettsteder forsøker å bruke utdaterte (ikke lenger sikre) Transport Layer Security (TLS) mekanismer for å beskytte forbindelsen til PC din. Firefox beskytter deg ved å stoppe navigering til slike nettsteder dersom det oppstår problemer med å sette opp en sikker forbindelse. Kontakt eierne av nettstedet og be dem å oppdatere sin TLS versjon til en versjon som er gyldig og sikker.

Firefox krever som standard minimum TLS 1.2. For nettsteder som ikke støtter TLS versjon 1.2 eller høyere, vil Firefox vise en Sikker Oppkobling Feilet feilmeldingsside med feilkode SSL_ERROR_UNSUPPORTED_VERSION og en melding som sier: Dette nettstedet støtter kanskje ikke TLS 1.2-protokollen, som er den eldste versjonen Firefox støtter. Les denne Mozilla blogg-artikkelen for mer informasjon.

Fx97WinNorskSikkerTilkoblingMislyktesUnsuppTLS

HSTS påkrevet

Noen nettsteder kan kreve HTTP Strict Transport Security (HSTS) og vil ikke tillate tilgang over en usikret forbindelse.

Konflikt grunnet sikkerhetsprogramvare

Flere sikkerhetsprogramvareprodukter har en funksjon som i utgangspunktet avskjærer sikre forbindelser. Dette kan resultere i feilmeldinger vedrørende forbindelsen til eller advarsler for sikre nettsteder. Om du opplever feil med sikre forbindelser mot et antall sikre nettsteder, kan en oppdatering av sikkerhetsprogramvaren eller en endring av dets oppsett løse problemet. Se denne artikkelens avsnitt om antivirus produkter for å finne hjelp vedrørende noen antivirus som er kjent for å forårsake slike feil, slik som programvarene Avast, AVG og ESET.

Som et alternativ kan du avinstallere datasikkerhetsprogramvaren fra tredjepart og bruke Windows Defender, den innebygde antivirus-programvaren.

Feil systemklokke

Firefox bruker sertifikater fra sikre nettsteder for å sikre at informasjonen din sendes til den påtenkte mottageren og ikke kan leses av noen som tjuvlytter. Om systemklokka går feil, kan det føre til at Firefox feilaktig fastslår at nettstedets sikkerhetsertifikat er utløpt eller på annen måte ikke er gyldig. Forsikre deg om at PCen din opererer med riktig dato, tid og tidssone. For mer informasjon, se Hvordan feilsøke tidsrelaterte feil på sikre nettsteder.

Andre problemer med sikre forbindelser

Åpne NSS and SSL Error Codes i Firefox-dokumentasjonen for å finne beskrivelser av andre feil vedrørende sikker forbindelse.