Hvordan deler jeg Firefox mellom brukere på en datamaskin

Om du deler datamaskinen din med andre brukere, vil du sikre at de ikke kan logge seg på dine kontoer på sosiale nettverk, ikke får tilgang til dine passord og ikke endrer bokmerkene dine i Firefox. Denne artikkelen beskriver de grunnleggende beskyttelsestiltakene du kan gjøre.

Opprett individuelle brukerkontoer

Hver person som regelmessig bruker datamaskinen bør ha sin egen brukerkonto. Da vil hver bruker ha sin egen tilpassing (skjermbakgrunn og visuelle stil) og sine egne mapper, slik som Firefox profilen, der skjemahistorien din, dine Internett brukernavn og passord, bokmerker dine, og andre personlige innstillinger lagres. Hver bruker får tilgang til sin konto gjennom sitt eget brukernavn og passord.

Slik lager du en brukerkonto:

Les artikkelen Lag sikre passord for å beskytte identiteten din for mer informasjon om å lage sikre passord.

Lås datamaskinen din når du forlater den

Når du forlater datamaskinen din, bør du slå på skjermlåsen for å hindre andre fra å bruke den og få tilgang til filene dine. Du vil fortsette å være innlogget og alle programmene du har startet fortsetter å kjøre , men du må oppgi passordet dit for å ta maskinen i bruk igjen. Du kan låse datamaskinen din manuelt, men du kan også sette den opp til å låse seg selv automatisk.

Automatisk påslag av låseskjerm etter en periode uten aktivitet

Lag et hovedpassord for Firefox

Dersom noen får tilgang til Firefox om du har glemt å låse datamaskinen din, kan du også sette et hovedpassord for Firefox. Les Bruke hovedpassord for å beskytte lagrede brukernavn og passord for mer informasjon.