Firefox-brukere på Windows 7, 8 og 8.1 skifter til Extended Support Release

Firefox versjon 115 vil bli den siste støttede versjonen for Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Om du bruker en av disse tre versjonene av Windows vil du bli overført til Extended Support Release kanalen for Firefox (ESR) ved neste oppdatering av programmet. Mozilla vil utgi sikkerhetsoppdateringer til disse brukerne fram til september 2024. Etter det kommer det ingen nye sikkerhetsoppdateringer.

Hvorfor avsluttes støtte for Firefox for Windows 7, 8 and 8.1 brukere?

Microsoft avsluttet offisielt kundestøtten for Windows 7, 8 og 8.1 i januar 2023. Operativsystemer uten kundestøtte får ikke sikkerhetsoppdateringer og har kjente svakheter som kan utnyttes. Uten offisiell støtte fra Microsoft, vil det bli for kostbart for Mozilla og for farlig for brukere å vedlikeholde Firefox for utdaterte operativsystemer.

Om jeg bytter til en annen nettleser, vil jeg da fortsatt være beskyttet?

Nei. De fleste nettlesere, inklusive Google Chrome og Microsoft Edge, har allerede avsluttet støtte for Windows 7, 8 og 8.1.

Kan jeg fremdeles være trygg på nettet med Firefox Windows 7, 8 og 8.1?

Mozilla sørger for kritiske sikkerhetsoppdateringer ved å flytte til Firefox ESR kanalen fram til og med ESR versjon 115 i september 2024. Etter dette vil det ikke komme noen nye sikkerhetsoppdateringer, og du oppfordres på det sterkeste å oppdatere til en støttet versjon av Microsoft Windows.

Hvordan får jeg tak i de nyeste funksjonene for Firefox?

Om du vil holde din installasjon av Firefox oppdatert, med alle de nyeste funksjonene og oppdateringene, må du oppdatere operativsystemet ditt til Windows 10 eller høyere. I noen tilfeller kan Microsoft kreve at maskinvaren også oppdateres for å støtte det nyere operativsystemet. Etter en slik oppgradering, kan brukere enkelt reinstallere Firefox og samtidig beholde alle personlige innstillinger.