Bruk faner for å organisere mange nettsteder i et vindu

Med faner kan du åpne og organisere flere nettsteder i et enkelt Firefox vindu. Slik holder du skjermen din ryddig, og det er lett å bytte mellom nettsteder.

Fx119WinNorskFaner

Denne artikkelen dekker grunnleggende bruk av faner. Les Tab preferences and settings for å lære om innstillinger for faner.

Åpne en ny fane

Du åpner en ny fane ved å klikke på plusstegnet + på høyre side av fanen lengst til høyre. Skrivemarkøren vil stille seg i adresselinjen, så du kan bare begynne å skrive inn søkebegrepet ditt eller en URL.

Fx119WinNorskÅpneFane

• Tastatursnarvei: Du kan også trykke Ctrl + Tcommand + T for å åpne en ny fane, i stedet for å bruke musen.

Åpne lenke i en ny fane
Normalt, når du klikker på en lenke, åpner den seg i fanen du står. Om du vil åpne lenke i en ny fane i stedet, bare høyreklikk på lenkenKontroll-klikk (hold nede control-tasten i det du klikker på lenken og velg Åpne lenke i ny fane fra menyen.

Åpne en side fra historikken i en ny fane

1. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikkerTilbake eller Frem-knappen for å åpne historikken for fanen.
  2. Command-klikk (hold nede command-tasten i det du klikker på listeelementet)Ctrl-klikk (hold nede Ctrl-tasten i det du klikker på listeelementet) for å åpne det i en ny fane.

Duplisere en åpen fane

Slik dupliserer du en fane som allerede er åpnet:

1. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker på fanen du vil duplisere.
  2. Velg Dupliser fane fra menyen.

Lukke faner

Du lukker en fane ved å klikke på x på høyre side av fanetoppen, eller ved å midtklikke på den.

Fx119WinNorskLukkeFane

• Tastatursnarvei: Trykk Ctrl + Wcommand + W for å lukke den aktive fanen.

Lukke flere faner på en gang:
Command-klikk (hold nede command-tasten i det du klikker på fanen)Ctrl-klikk (hold nede Ctrl-tasten i det du klikker på fanen) for å markere fanene du vil lukke. Så høyreklikker control-klikker du på en av fanene og velger Lukk x faner for å lukke de du valgte.

Du kan også bruke høyreklikkmenyen for faner til å lukke flere faner på en gang og å utføre andre handlinger på faner.

Fx68TabContextMenuFx119WinNorskHoyreklikkMenyForFaner

Denne menyen får du fram ved å høyreklikkeholde ned control-tasten mens du klikker på en Firefox-fane. Les artikkelen Tab context menu in Firefox - close multiple tabs for å lære mer om å lukke mange faner på en gang.

Gjenopprette en lukket fane

Slik gjenoppretter du en fane du lukket ved en feil: HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker på fanelinjen og velg Undo Close TabGjenopprett lukket fane fra menyen. Du kan også klikke på Arkiv-knappen 57 library icon, klikk på Historikk etterfulgt av Nylig lukkede faner, før du velger en av de nylig lukkede fanene.

• Tastatursnarvei: Du kan også trykke Ctrl + Shift + Tcommand + Shift + T for å gjenopprette den fanen du lukket sist.

Behandle faner

Hoppe mellom faner
Du går til en fane ganske enkelt ved å klikke på den, eller taste Ctrl+tabcontrol+tab for raskt å bytte til en annen fane.

Endre rekkefølgen på fanene
Dra fanen med musepekeren til en annen posisjon på fanelinjen.

Flytte en fane til et nytt vindu
Dra fanen med musepekeren ut av fanelinjen for å opprette et nytt vindu.

Om du vil flytte en fane fra et Firefox-vindu til et annet, dra fanen med musepekeren til fanelinjen til et annet Firefox-vindu.

Se alle fanene dine
Har du åpnet flere faner enn det er plass til på fanelinjen, dukker det opp rulleknapper i hver ende av fanelinjen. Ved å klikke på disse rulles fanelinjen til høyre eller venstre.

Du kan også klikke på "Vis liste over alle faner"-knappen og velge fanen du ønsker fra menyen.

Fx119WinNorskVisListeAlleFaner

Feste faner

Ved å feste en fane holder du den åpen og har rask tilgang til favoritt-nettstedet ditt, det er bare et klikk unna. Festede faner åpnes automatisk når du åpner Firefox. Les Festede faner - hold favorittnettsteder åpne og bare et klikk unna for mer informasjon om festede faner.

Fx119WinNorskFestetFane

HøyreklikkControl-klikk på den og velg Fest fane.

Feste mange faner på en gang: Velg de du vil feste (Ctrl-klikkCommand-klikk på hver fane), så høyreklikkercontrol-klikker du på en av dem og velger Fest faner.

Bokmerke fane

HøyreklikkControl-klikk på fanen du vil bokmerke og velg Bokmerk fane ….

Bokmerke mange faner på en gang: Velg de du vil bokmerke (Ctrl-klikkCommand-klikk på hver fane), så høyreklikkercontrol-klikker du på en av dem og velger Bokmerk faner…. En ny mappe opprettes med et bokmerke for hver fane. Gi et navn til den nye bokmerkemappen, og velg hvilken mappe den skal lagres i. Klikk på Add BookmarksLagre for å avslutte.

Bokmerke alle åpne faner i et vindu på en gang: Velg Bookmark All Tabs… fra Bookmarks menyen.
Fx64MenuBar-BookmarkAllTabs-Mac
Høyreklikk på hvilken som helst av fanene og velg Velg alle faner fra menyen, høyreklikk på hvilken som helst fane og velg Bokmerk faner…. En ny mappe opprettes med et bokmerke for hver fane. Gi et navn til den nye bokmerkemappen, og velg hvilken mappe den skal lagres i. Klikk på Add BookmarksLagre for å avslutte.

• Tastatursnarvei: Du kan også trykke Ctrl + Shift + Dcommand + Shift + D for å bokmerke alle åpne faner i et vindu på en gang.

Les Bokmerker i Firefox for mer informasjon om bokmerker.

Tips om faner og feilsøking

For andre utfordringer og problemer med faner, les: